Изпълнителният директор на една от най-големите работодателски организации не бе

...
Изпълнителният директор на една от най-големите работодателски организации не бе
Коментари Харесай

Алексей Петров готов да се кандидатира за депутат, за да търси лична отговорност от Мартин Димитров

Изпълнителният шеф на една от най-големите работодателски организации не бе позволен на разискването на измененията в Кодекса за застраховането

Алексей Петров даде поръчка, че е подготвен да се кандидатира за народен представител, с цел да потърси отговорност на Мартин Димитров за " лобистки дейности в Икономическата комисия в Народното събрание ". Повод за това е днешното разискване на измененията в Кодекса за застрахованетo.

От екипа на специалиста по национална сигурност оповестиха, че той не е бил позволен макар документално удостоверение от секретариата на Комисията, което е регламентирало както наличието на изпълнителния шеф на една от най-големите работодателски организации, по този начин и това на колежката му Николина Христова, някогашен чиновник на ДАНС и сегашен юрист на Съюза за стопанска самодейност.

Спорните текстове бяха признати в Народно събрание на първо четене. Внесеният от служебното държавно управление законопроект провокира недоволството и на застрахователи, и на превозвачи, и на Асоциацията на потърпевшите при произшествия. За да се изчистят текстовете, за които и от Министерството на финансите признаха, че не са преценени вярно, се взе решение за съставяне на работна група, която би трябвало да ги преразгледа поради основаните условия за източване на застрахователните компании в България и скок на цената на наложителната застраховка " Гражданска отговорност ".

Въпреки опитите си за разговор с ръководителя на Комисията Мартин Димитров, Алексей Петров и Николина Христова са останали отвън постройката на Народното събрание. В отхвърли на депутата от " Демократична България " да допусне екипа на Съюза за стопанска самодейност някогашният консултант в ДАНС вижда терзание, че с неговите експертни разбори и доказателства против законопроекта текстовете ще бъдат спрени от гласоподаване заради " неуместно наличие ".

Алексей Петров квалифицира тези дейности като " беззъб метод за задръстване на устата на бизнеса по тематика от основно значение за народа и националната сигурност ".

" Политиката в България обича тихия и подвластен бизнес, в случай че не си подобен, те подчиняват или... банкрутират! ", разяснява Петров и се закани да се кандидатира за народен представител, с цел да потърси персонална отговорност от Мартин Димитров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР