Изпълнителният директор на Булгаргаз Николай Павлов обяви, че не вярва

...
Изпълнителният директор на Булгаргаз Николай Павлов обяви, че не вярва
Коментари Харесай

Шефът на "Булгаргаз" не очаква да се стигне до спиране на парното в София

Изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов разгласи, че не има вяра да се стигне до прекъсване на парното в София поради дълга на столичната топлофикация към газовото сдружение, който все още е към 130 млн. лева Пред Би Ти Ви въпреки всичко той уточни, че поради това, че топлофикацията не заплаща постоянно сметките си за газ държавният снабдител всеки месец се лишава от 30% от приходите си.

Обясни, че в Европа всеки предплаща декларирания газ или дава банкова гаранция и в случай че не го направи, не получава доставка. Не имам вяра да се стигне до прекъсване на парното в София, тъй като " Булгаргаз " има и индустриални клиенти с 24-часов непрекъсваем цикъл, които си заплащат напълно в точния момент газа и не можем да рискуваме техните доставки, уточни той. Но акцентира, че дългът на " Топлофикация София ", който всекидневно нараства до 200 млн. лева в края на годината, е огромен проблем за сдружението.

Не се ангажира да предвижда с какъв брой ще се вдигнат сметките на семействата, които са газифицирани, в случай че енергийният регулатор утвърди откакто от началото на октомври покачването е с 36%. Посочи, че въпреки всичко окончателното предложение за цената през ноември ще бъде импортирано в първия ден от месеца. Допълни, че настоящата пазарна цена на газа към този момент съвсем е достигнала предлагането на " Булгаргаз " за ноември.

В отговор на въпрос призна, че има консуматори, които употребяват в последно време повече от декларираните в задатък количества иса получили предизвестие от " Булгаргаз " да не го вършат. Напомни, че доставките на газ се възнамеряват в задатък от към година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР