Изпълнителният директор на БНП Париба Лични финанси за България и

...
Изпълнителният директор на БНП Париба Лични финанси за България и
Коментари Харесай

Плащането за ваканция са сред 10-те най-чести причини за търсене на кредит

Изпълнителният шеф на " БНП Париба Лични финанси " за България и Румъния Бруно Льору и Нели Недялкова, заместник-изпълнителен шеф на " БНП Париба Лични фианнси ", България.

Още по тематиката
Размерът на заемите за консолидиране на остарели задължения понижава

Една трета от поръчките за небанкови потребителски заеми към този момент се подават онлайн, демонстрира изследване на " БНП Париба Лични финанси "
17 май 2017
Бруно Льору: Политическата неустойчивост в България не ни плаши

Изпълнителният шеф на " БНП Париба персонални финанси " пред " Капитал "
11 дек 2016 Финансиране на отмора е 7-мата най-честа причина, заради която българският консуматор кандидатства за заем от кредитна институция. Това демонстрира проучване на една от най-големите небанкови кредитиращи сдружения у нас " БНП Париба Лични финанси ". Изследването обгръща претенции за заем в интервала май – септември тази година. Броят на тези молбите за заем за почивка е повишен с 300% спрямо предходния шестмесечен интервал, като междинната сума, за която аплайват потребителите 2400 лева " Като цяло клиентите са почнали да аплайват за по-високи суми, като нарастването е приблизително 9% за всички видове заеми ", разяснява изпълнителният шеф на подразделенията на " БНП Париба персонални финанси " в България и Румъния Бруно Льору.

Трите най-чести аргументи за кандидатстване за потребителски заем обаче остават ремонт на дома, сливане на отговорности и покупка на използван автомобил. Тези три мотива сплотяват към 80% от всички претенции за заем към компанията. Средните суми, които клиентите търсят за финансиране на тези планове са надлежно за ремонт: 5500 лева, за обединяване на отговорности 7100 лева и малко над 6000 лева за използван автомобил.

Кой защо харчи

Изследването още демонстрира, че мъжете финансират най-често закупуването на автомобил втора употреба. Това е с към 10% повече спрямо предходния интервал на проучване. Жените аплайват за заем за финансиране на лекуване или обучение. Що се отнася до образованието най-често става дума за заплащане на частни курсове или за семестриална такса за децата на клиентите. Впечатление обаче прави фактът, че междинната сума, за която аплайват за просветителни потребности се е нараснала с над 20% спрямо предходния интервал на проучване и в този момент доближава 4000 лева Трябва да се има поради, че в проучването си компанията показва данните като суми, за които се кандидатства, а не сумите, които действително са утвърдени и отпуснати на клиентите, като разликата сред едната и другата стойност може да е забележителна, според от рисковия профил на клиента.

Цели за следващата година

В България " БНП Париба Лични финанси " е небанково кредитно сдружение, благосъстоятелност на едноименната банка, която е записана като клон на френското сдружение у нас. Този банков клон има функционалности най-вече за събиране на депозити, които резервират все още относително висока рента от 0.7% за суми над 2000 лева Компанията си е сложила за цел през 2018 година да усили сумата на новоотпуснатите заеми с 15% през идната 2018 година

Може да се каже, че секторът забавя растеж, като за съпоставяне към средата на 2017 година растежът на кредитирането в целия бранш по данните на Българска народна банка е 11%. Година по-рано нарастването на отпуснатото кредитиране бе 15%.

През 2015 година небанковото сдружение стартира да трансформира модела си и да издава и кредитни карти на клиентите си. По данни на компанията все още тя има към 30 000 дейни кредитни карти, като междинната сума, която минава през тях при едно заплащане е 44 лева Кредитни карти на българското сдружение са били употребявани за заплащане на ПОС-терминал освен в съвсем всички страни в Европа, само че и в Съединени американски щати, Бразилия, Казахстан и Австралия, заяви още Бруно Льору.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР