Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов анализира актуални теми около

...
Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов анализира актуални теми около
Коментари Харесай

Борислав Попов: От БФС очакваме нов Конгрес на 20 май

Изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов проучва настоящи тематики към протичащото се в централата.

Ръководителят разяснява пред " Спортал " изключването на клубове след Конгреса, извоюван от Димитър Бербатов и изрази вяра, че на 20 май ще има нов Конгрес. Припомняме, че от Търговския указател отхвърлиха регистриране.

" Решението, с което е прекратено участието на към 100 клуба по разнообразни правни учредения към този момент е признато от страна на Изпълнителния комитет. Той към този момент не може да го анулира. Всички тези клубове имат опцията да апелират пред конгреса. Единствено, в случай че конгресът реши, че имат учредения, той може да ги възвърне като членове. Говорим за съществени нарушавания ", сподели Попов по тематиката.

От БФС към момента са оптимисти, че на 20 май ще бъде извършен конгрес на централата, макар че комерсиалният указател не одобриха за регистриране решението. Според Попов е необичайно основанието, че Петър Величков не е получил поканата си за съвещание на изпълнителния комитет, защото дълги години обратно членът на изпъкома е приемал поканите си на един и същи мейл, който той е подал.

" Ние продължаваме да чакаме, че на 20 май ще бъде извършен конгрес, както беше декларирано и за жалост, по много странни бих споделил претекстове, обявлението за конгреса не бе качено в комерсиалния указател. Мисля, че има задоволително правни благоприятни условия, с цел да проведем конгреса на 20 май. Ние разполагаме със лист с формалните мейли на всички членове на комитета, който те самите са попълнили и са се подписали. Твърдението, че има разминаване в мейлите ми се коства много неточно. Всички писма са пратени на мейлите, на които са посочени от членовете. Специално за господин Величков с този мейл кореспондираме от 5-6 години и необичайно да се твърди, че в този момент няма по какъв начин да бъде удостоверено дали го е получил или не в случай, че толкоз време ги е получавал ", изясни Попов.
 Михайлов за юношеските национали: Това е първата от многото бъдещи славни стъпки за това потомство
Михайлов за юношеските национали: Това е първата от многото бъдещи славни стъпки за това потомство

" И образец за подражателство "

Директорът съобщи, че персонално той не е имал усещане за напън от страна на Министерски съвет по времето, когато ЦСКА бе вкаран в елита, както оповестиха от " Армията " по-рано през днешния ден.

" Лично аз нямам чувство за какъвто и да е напън от страна на държавни органи. Проверки във футболния съюз по този начин или другояче пристигнаха и траеха 14 месеца, като не откриха нищо. БФС е съдружие, а на държавен орган. Той може да взема решение въпросите единствено в своята система. Самата конституция даже не разрешава намесата във вътрешната работа на съдружие ", изясни Попов.

Босът взе отношение и по митинга на почитателите на ЦСКА пред постройката на БФС в Бояна, като сподели, че от централата постоянно са се стремили да мерят с идентичен критерий по отношение на всички членове.

" Всеки има право на митинг. Това е конституционно право. След като госпожа Фъндъкова е решила, че може да одобри тяхното съобщение, отговорността отива в границите на Общината. Важното е митингът да бъде с цивилизовани средства, да не се основава усложнения или ограничавания в правата на други хора, с цел да могат и те да си упражняват своите права умерено без непознато влияние ".

" Всеки си има лично мнение, само че постоянно съм твърдял, че БФС се е отнасял към всички клубове с еднообразно отношение от позиция на правдивост и почтеност. Това, че някои го усещат по друг метод не мога да взема отношение по това. Футболният съюз се е държал по един и същи метод с всички клубове, където може да помогне, съветва, да окаже методическа помощ и всички други начини в границите на едно съдружие. Никога не сме делели едни с други на привилегировани и непривилегировани ", сподели шефът.

" Призовавам клубовете към успокоение и разсъдък, с цел да могат всички проблеми, които породиха без желанието на футболния съюз да се решат. Да гледаме в една посока и да си възстановим единството във взаимоотношенията, които имаше допреди година. Това се отразява и на тимовете, и на администрацията, а и изобщо на имиджа на Футболния съюз по света. Тази асоциация ще продължи да съществува и след господин Михайлов и тя би трябвало да си пази положителното си име. Тя го е заслужила във времето ", приключи Попов пред " Спортал ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР