Изпълнителният директор на Българския футболен съюз - Борислав Попов, говори

...
Изпълнителният директор на Българския футболен съюз - Борислав Попов, говори
Коментари Харесай

Борислав Попов: УЕФА решава къде и как да се играе мачът, а БФС се съобразява

Изпълнителният шеф на Българския футболен съюз - Борислав Попов, приказва пред комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта в Парламента по отношение на ексцесиите по време на митинга против управлението на българския футбол на 16-и ноември.

Той съобщи, че решението квалификацията сред България и Унгария е напълно на УЕФА и БФС е бил задължен да се съобрази.

„ Първата среща, на която получихме информация, беше на 24-ти октомври, на която получихме информация за вероятни протестни дейности. На тази база, на идващия ден, на 25-ти, получаваме публично писмо за идни всеобщи мероприятия. На базата на тази информация изпращаме информацията до основния секретар на УЕФА, в това число формалното писмо. Получаваме ново писмо в следствие, на което получаваме рекомендация мачът да бъде преместен в друго обитаемо място. Ние в писмото не сме предложили нищо. УЕФА го предлага. На 3-ти ноември получаваме това предложение. Правим поръчката, получаваме отвод, уведомяваме УЕФА, питат ни за допустимо варианти. На 13-ти ноември има писмо от Столична дирекция на вътрешните работи в София. На 14 второ писмо от Столична дирекция на вътрешните работи. На идващия ден изпращаме на УЕФА. Съгласно регулацията на УЕФА би трябвало да посочим и авариен стадион. Това бе „ Арена Арда “ в Кърджали. УЕФА взима решение мачът да се играе на „ Васил Левски “, съобщи Попов.

„ Има публично ревю от две страници, които съдържат най-съществените моменти от оценката на риска, която е осъществена - хулигански прояви, нарушаване на общинско и частно имущество. С първото футболният съюз сме длъжни да уведомим УЕФА. Те оферират отворената алтернатива – всевъзможни други препоръчани, които биха създали “.

„ Решението по какъв начин да бъде изигран мачът и къде няколкократно беше оповестено – решението се взима от админът, който е УЕФА. В две писма те не разрешават продажбата на билети. Изрично е написано, че строго предлага. В приложение номер 5 е написано, че строго предлагат мачът да бъде изигран отвън столицата на стадион, чиято инфраструктура разрешава провеждането на подобен мач. Тази оценка на риска е изпратена на УЕФА. Получаваме писмо на 3 ноември, в което се предлага мачът да се изигра е в Пловдив без продажба на билети. То е доказано, че мачът би трябвало да се изиграе зад закрити порти. Администраторът на квалификацията взима решенията и би трябвало да се съобразим. Никога не неистина, не си разрешавам да неистина. Няма по какъв начин да манипулираме УЕФА. Те взимат окончателното решение. Животът и здравето на хората са висша полезност и не могат да се подценяват “, зави Попов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР