Изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов говори

...
Изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов говори
Коментари Харесай

Борислав Попов пред БНТ: На 12-и февруари ще се приемат документите за Конгреса, после ще действаме съгласно устава и закона

Изпълнителният шеф на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов приказва извънредно пред камерата на Българска национална телевизия минути преди началото на тегленето на жребия за четвъртото издание на шампионата Лига на нациите.

Попов удостовери информацията от през днешния ден за вписването на Извънредния избирателен конгрес на БФС в Търговския указател (ТР) за 15 март, като той осведоми още, че при започване на идната седмица ще бъдат признати и документите за дълго чаканото събитие.

" Юридически проблеми има доста преди Конгреса. Всички знаят за тях. Днес в Търговския указател беше оповестена поканата за 15 март. Аз уведомих сътрудниците от ФИФА и УЕФА за това и идната седмица следва да отправим и публична покана към тях. На 12-и февруари ще се одобряват документите за Конгреса и оттова нататък ще действаме според устава на БФС и закона ", съобщи Борислав Попов.

Представителят на БФС разяснява още и решението на президента на УЕФА Александър Чеферин да се отдръпна от поста си след края на сегашния му мандат, който изтича през 2027-а година.

" Работата на президента на УЕФА е много виновна и ангажирана. Вероятно Чеферин е решил, че след всички тези години, които е отпред, към този момент може да се отдръпна. Предполагам, че има почтени претенденти за неговото място, само че въпреки всичко има много време ", показа изпълнителният шеф на родната централа и отговори на въпрос дали дейностите на Чеферин са били подбудени от някакъв напън.

" Когато през днешния ден беше гласувана смяната в устава за спомагателния мандат, тази концепция беше подкрепена с болшинство ", приключи Борислав Попов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР