Изпълнителният директор на Българска петролна и газова асоциация Андрей Делчев

...
Изпълнителният директор на Българска петролна и газова асоциация Андрей Делчев
Коментари Харесай

Няколко браншови организации ще внесат в НС предложения за допълнения в закона за горивата

Изпълнителният шеф на Българска петролна и газова асоциация Андрей Делчев заяви пред публицисти измежду среща в БСК по така наречен закон за горивата, че е реализирано единодушие по оферти на няколко браншови организации за допълнения към Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.

В срещата са взели участие управленията на членуващите в БСК браншови организации Българска петролна и газова асоциация, Българска асоциация на металургичната промишленост, Българска минно-геоложка камара и Камара на строителите в България.

Сред спомагателните оферти към закона са тези на Минната камара, които са свързани със зареждането на машините, които обслужват мините и кариерите. Одобрени са били и спомагателни оферти на строителната и металургичната организации.

С посредничеството на БСК направихме това, което евентуално законодателят трябваше да направи в границите на първичното приемане на закона или отрасловата работна група, назначена от вицепремиера Дончев, разяснява Андрей Делчев.

Той посочи, че тези оферти ще бъдат импортирани в Народно събрание и посочи, че с тях са "изчистени " огромна част от поставените проблеми. За секторите "сторителство " и "металургия " срокът за окончателните текстове е 23 януари. Ако законодателят одобри тази политика, разчитаме, че всичко това, което беше сложено като проблем, изискващ отсрочване на закона за близо шест месеца - до 1 юли 2019 година, може да се случи в границите на седмици или месеци, посочи Делчев.

Той акцентира, че законът е за "изчистване " на бранша, което се цели и от организацията и сподели, че позволява еднопосочност на ползите на заинтригуваните страни от бързото влизане в действие на нормативния акт.

В отговор на въпрос Делчев сподели, че няма смяна в решението на организацията да напусне КРИБ.

Българската петролна и газова асоциация и БСК не са съгласни с отлагането на действието на закона за горивата. Правителство реши да предложи на Народно събрание отсрочване на закона за 1 юли. КРИБ поддържа решението на Министерски съвет за отсрочване влизането в действие на закона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР