Изпълнителният директор на "Амазон" Джеф Безос, обяви, че се развежда

...
Изпълнителният директор на "Амазон" Джеф Безос, обяви, че се развежда
Коментари Харесай

Коя е Маккензи Безос? Жената, която ще стане милиардерка заради развода си

Изпълнителният шеф на "Амазон " Джеф Безос, разгласи, че се развежда със брачната половинка си Маккензи след 25-годишен брак. Новината шокира света, защото двамата изглеждаха като устойчиво и щастливо семейство, построило дружно империя.

Джеф Безос, който е на 54 години и е приет за най-богатия мъж в света, акцентира, че разводът е по взаимно единодушие.

"Чувстваме се необикновено щастливи, че сме се намерили и сме доста признателни за всяка от годините, през които бяхме женени ", написа в изказването. Освен това той счита брака си за сполучлив.

Състоянието на Безос е изчислено на 160 милиарда $. Джеф Безос и Маккензи живеят във Вашингтон, където режимът е на съпружеска имуществена общественост. Това значи, че насъбраните през брака активи се разделят 50 на 50, в случай че няма предбрачно съглашение. Изглежда такова няма.

И по този начин бе издигнат въпросът коя е Маккензи Безос и за какво би желала да се раздели със брачна половинка си, с който разделят 4 деца, 25 години обич и... 160 милиарда $?

Джеф и Маккензи Безос се срещат, когато той е вице-президент на хеджфонд, а тя се явява на изявление за работа, таман приключила Принстън и преместила се в Ню Йорк. Сключват брак единствено след шест месеца през 1993 година.

Офисът ми беше тъкмо до неговия и по през целия ден слушах сладкия му смях, спомня си Маккензи в изявление за Vogue през 2013г. Как може да не се влюбиш в този смях?

По това време Джеф е знаел тъкмо каква жена търси - "находчива " - а Маккензи се вписвала тъкмо в това определение. Двамата се сгодяват единствено 3 месеца по-късно и се женят след още 3 месеца.

Докато следва в Принстън, Маккензи е помощник на писателя и нобелов лауреат Тони Морисън. 87-годишният Морисън споделя, че Маккензи е била "една от най-хубавите студентки в класовете му по креативно писане ".

 Маккензи Безос Getty/Gulliver

Самата Маккезни резервира пристрастеността към писането и е създател на няколко книги. Тя разкрива, че Джеф е най-големият ѝ почитател и постоянно прочита книгите ѝ преди всички останали.

Известно време след сватбата и двамата напущат работата си на Уолстрийт и се реалокират в Сиатъл, където Джеф Безос отваря книжарница в интернет - началото на "Амазон ". Маккензи е карала от единия до другия завършек на страната, до момента в който Джеф е записвал проектите си за старта на Амазон.

"Споделих на брачната половинка си, че желая да напусна работа и да стартира нещо ново и бясно, което несъмнено няма да проработи, като множеството нови инициативи. Нито един от нас не знаеше какво ще последва, само че тя се впусна в начинанието дружно с мен. Тя ми вдъхна кураж и ме поддържа ", разкрива Безос в изявление през 2010г.

 Маккензи Безос Getty/Gulliver

Първоначално двамата живеят в апартамент с една спалня в Сиатъл. Джеф работи непрекъснато над плана си.

Нямах концепция с какво се захващаме. Нямах никакъв бизнес усет, само че го правех с голямо стремежи, споделя Маккензи.

Тя разкрива още, че е отсрочила написването на първата си книга с 10 години, с цел да може да отгледа децата им.

Писането е странна специалност, не можеш да разчиташ единствено на нея. Ето за какво взех решение първо да отгледаме децата си и по-късно, в случай че мога, да се отдам на писането.

 Маккензи Безос Getty/Gulliver

През 2014г. Маккензи учредява организация за битка с насилието, в която взимат присъединяване редица известни персони. А предходната година двамата с Джеф подариха 2 милиарда $ в помощ на фонд, който оказва помощ на бездомни фамилии.

Двамата пишат в изказването за развода си, че ще продължат да си партнират като сътрудници, другари и родители.

Не е ясно за какво двама индивида, които са били дружно половината си живот и са построили взаимна империя, вземат решение да се разделят, само че едно е ясно - Маккензи Безос е на път да се трансформира в най-богатата жена в света и то поради развода си!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР