Изпълнителният директор на Агенцията по горите Александър Дунчев беше изслушан

...
Изпълнителният директор на Агенцията по горите Александър Дунчев беше изслушан
Коментари Харесай

Александър Дунчев: Хитри юридически ходове ощетяват ловните ...

Изпълнителният шеф на Агенцията по горите Александър Дунчев беше изслушан от депутатите за инспекцията за инспекцията на шестте държавни ловни стопанства.

Тя е открила, че поради хитри юридически ходове, страната е ощетена със стотици хиляди левове.

По негови думи, разноските по стопанисването на държавните сдружения са 10 пъти по високи поради стопански неизгодните капиталови контракти.

„ Разровихме се 10 година обратно из ловните стопанства и установихме, че има обезпокоителни нарушавания. Юридическите лица, сключвали контракти за вложения, са закупували фургони, замаскирани в документите като ловни бази. Парадоксът е, че в контракта попада уговорка, съгласно която след приключването му, въпросните фургони се връщат на вложителя. “

„ Това е извънредно остроумен ход на вложителя “, разяснява Дунчев.

Автомобилите за ловни цели са закупени при същите условия, разяснява изпълнителния шеф.

„ Представяте ли си, какъв брой са богати тези хора, като не желаят да заплащат даже за титли! И муфлоните изчезват. А тези муфлонни титли, които са налични, са закупени на безумната цена от 4 000-5 000 лева Невероятно е, тъй като трофеите не са били отсреляни, а са от самоубити муфлони. “

„ Някои от историите не са документирани, а се предават от ухо на ухо, от тези, които работят в ловните стопанства. И им имам вяра на хората. “, приключи Александър Дунчев доклада си пред депутатите.

Той стартира изявлението си от парламентарната естрада като благодари на пожарникарите за напъните им да потушат огнената буря и отдаде респект на починалите поради пожарите горски чиновници.

" По-голямата част от пожарите в страната се дължат на човешка неточност или немарливост ", съобщи изпълнителният шеф на Агенцията по горите.

" Бих желал за следващ път да благодарим дружно на българските пожарникари, горски чиновници и доста доброволци, които и сега се борят с пожарите в горите. Само дребна част от пожарите са с естествена причина, каквито са мълниите. Повечето са от човешка немарливост, тъй че нашите сътрудници ние ги изпращаме да се борят с следствията от небрежността и нехайството на нашите сънародници ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР