Изпълнителната власт на Европейския съюз предложи на държавите-членки нов пакет

...
Изпълнителната власт на Европейския съюз предложи на държавите-членки нов пакет
Коментари Харесай

ЕС се доближава до налагането на нов набор от санкции на Русия за войната й срещу Украйна

Изпълнителната власт на Европейския съюз предложи на държавите-членки нов пакет от наказания, ориентирани към Русия

От Асошиейтед прес, 15 ноември 2023 година, 11:01 ч.

БРЮКСЕЛ -- Изпълнителната власт на Европейския съюз сподели в сряда, че е предложила на държавите-членки нов пакет от наказания, ориентирани към Кремъл и неговите сътрудници, като се стремят да затегнат предходните ограничения, утвърдени след нахлуването в Украйна през февруари 2022 година, както и да прибавят десетки стопански оператори.

Предложението слага началото на финалните договаряния сред 27-те държави-членки за реализиране на нужното единогласие по въпроса и публични лица споделиха, че се надяват 12-ият пакет да стартира да действа до края на годината.

Въпреки че изказването от сряда не навлезе в детайлности, подготвителните диалози бяха съсредоточени върху налагането на ограничавания върху износа на доходоносната диамантена промишленост в Русия.

„ Предложенията за листване включват участници от съветския боен, защитителен и ИТ бранш, както и други значими стопански оператори “, се споделя в изказването на Европейската комисия. Той сподели, че последният пакет ще бъде ориентиран към повече от 120 физически и юридически лица.

Тъй като Европейски Съюз би трябвало да притегли всички, резултатът към момента не е изцяло избран. В предишното Унгария, която към момента поддържа близки връзки с Москва, съумя да забави и смекчи някои пакети от наказания.

Съобщението пристигна часове след визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в централата на Европейската комисия.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР