Изпълнителна агенция Морска администрация обяви търг за продажбата на моторния

...
Изпълнителна агенция Морска администрация обяви търг за продажбата на моторния
Коментари Харесай

Продават на търг заседналия преди кораб Вера Су, каква е стартовата цена

Изпълнителна организация " Морска администрация " разгласи търг за продажбата на моторния транспортен съд " Вера Су " (Vera Su). Плавателният съд повече от месец през есента на предходната година беше затънал в плитчините при Камен бряг, след което беше изтеглен, само че в това време получи повреди от ударите в скали.

Предназначението на кораба е за транспорт на генерални и сухи насипни товари, обаче в този момент е избран от " Морска администрация " като неспособен за употреба , заради обилни деформации и разкъсвания на дънната облицовка и носовата част.

Търгът, който ще се организира на 28 септември в постройката на дирекция " Морска администрация - Варна ", е с очевидно наддаване, като началната цена на търга е избрана на база направена експертна оценка от лицензиран самостоятелен оценител.

Определената начална тръжна цена за продажбата на плавателния съд е в размер на 460 000 щатски $ без Данък добавена стойност. Желаещите за вземат участие в търга, би трябвало да внесат депозит в размер на левовата равноценност на 10% от началната тръжна цена (46 000 долара).

През април тази година някогашният министър на превоза Николай Събев заяви, че разноските по евакуиране на " Вера Су " са на обща стойност съвсем 3 милиона лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР