Изпълнителна агенция Медицински надзор започва проверка по случая със загиналото

...
Изпълнителна агенция Медицински надзор започва проверка по случая със загиналото
Коментари Харесай

Загиналото дете във Враца: Една от лекарите, дошли на мястото, е употребила алкохол


Изпълнителна организация " Медицински контрол " стартира инспекция по случая със починалото при злополука 3-годишно дете край Враца. Междувременно стана ясно, че тестът за алкохол , дошъл на мястото на случая е позитивна.

Три минути след 19 часа при незабавните медици във Враца постъпва информация от телефон 112 за злополука на пътя Враца-Криводол.

„ Самокатастрофирал автомобил отвън пътя, по таван, мъж и жена са излезли, само че вътре има дете, което не могат да извадят, не дава признаци на живот “, изясни диспечерът Ралица Цекова.

Медиците са безапелационни - момченцето не е можело да бъде избавено. Автомобилът се е движел с над 100 километра в час, преди да падне в дерето, след което е затиснал детето. По-късно околните на детето упрекват лекарския екип в некомпетентност.

„ Тя ми споделя: „ Госпожо, нищо не можахме да създадем, детето умря “. Аз ѝ споделих: „ Вие сте пияна, какво ми говорите “. Тя твърди, че не използва алкохол, не е правилно. Аз трябваше да изисквам тестът да се направи пред мен, всички, които бяха там, са я видели, тя ходеше и маршируваше “, описа бабата на умрялото дете Капка Станева.

Д-р Диана Димова съобщи пред камерата на bTV, че не е употребявала нищо. От полицията потвърдиха, че е взета проба за алкохол и резултатът е позитивен. Пробата с дрегер е отчела над 1,4 промила.

“При по този начин стеклите се условия, без значение, че тя е извънредно добър, съзнателен чиновник, ще подходя с цялата суровост на закона – ще бъде освободена дисциплинарно “, съобщи шефът на ЦСМП-Враца доктор Галина Лещарска.

Според околните колите за спешна помощ са се забавили.

„ Искам да изкажа моите най-човешки съболезнования на фамилията, само че би трябвало да бъдем справедливи. В 19:03 е постъпил сигналът, в 19:04 потегля екипът, в 19:09 са били на място “, добави Лещарска.

„ Те го държат в колата за спешна помощ и го крият все едно е кибритена кутия, сега може да е било в кома, можело е да му се помогне “, споделя дядото на умрялото дете Бисер Йорданов.

Случаят разяснява и служебният здравен министър.

„ Информацията, която имам досега, е, че екипите на Бърза помощ са пристигнали в точния момент, лекарят също е реагирал. Затова какви са резултатите, още не е доказано “, сподели проф. Асен Меджидиев.

Състоянието на майката на детето остава тежко.

„ Тя е с фрактура на голям брой ребра и прешлени. Има данни за травма на белия дроб, дамата и сега е на изкуствена белодробна вентилация “, изясни началникът на ОАИЛ при МБАЛ–Враца доктор Ростислав Стефанов.

А околните се заканват да съдят здравното лице.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР