Изпълнителите от Тракийска младост“ завоюваха диплом за Лауреат I степен

...
Изпълнителите от Тракийска младост“ завоюваха диплом за Лауреат I степен
Коментари Харесай

Фолклорният ансамбъл на СУ Любен Каравелов с отличие от Париж

Изпълнителите от " Тракийска младост “ завоюваха диплом за Лауреат I степен на интернационалния фестивал " Звездите на Париж “

Представителният отбор " Тракийска младост " към СУ " Любен Каравелов " Пловдив, откри 22-ри Международен конкурс и фестивал на изкуствата фестивалът " Мостове в Париж звездите на Париж " и завоюва прикани премия - диплом Лауреат 1-ва степен. Младите пловдивски дарования показаха букет осъществявания от разнообразни фолклорни области под мотото “Картини от България ".

Ръководителят на Ансамбъл " Тракийска младост “ към СУ “Любен Каравелов- Георги Найденов получи и диплом за професионални достижения и за персонален принос за подсилване на интернационалните културни връзки и за поддръжка на многонационалните обичаи на 22-ри Международен конкурс и фестивал на изкуствата.

Във 22-то издание на форума, който е с конкурсен темперамент, се включиха солисти, ансамбли и креативен колективи от Франция, Гърция, Полша, Латвия, Литва, Естония, Армения, Румъния, Словакия.

Членове на интернационалното жури са известни френски дейци на културата и изкуството. Главната задача на тазгодишното издание бе откриването на нови гении, даване благоприятни условия за представянето им на сцена пред парижката аудитория, обмяна на опит и креативен достижения сред участниците от разнообразни краища на Европа и света, повишение професионалното равнище и квалификацията на педагозите и ръководителите.

Пловдивските гении, чиито художествени ръководители са Мария и Георги Найденови, се състезаваха във възрастова категория от 16 до 18 години. За учениците беше проведено посещаване на Музея на парфюмите “Фрагонар " с неповторима сбирка от началото на 19 век до наши дни, на опера " Гарние “, Айфеловата кула, Лувъра, Триумфалната арка.

Фолклорният отбор на СУ " Любен Каравелов “ реализира пътуването си с поддръжката на община Пловдив по план " Ансамбъл Тракийска младост – дипломат на българската просвета в Париж “ от 21 до 24 юли 2022 по Компонент 2 " Мобилност “ от Културния календар.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР