Изпълнението на законите за лицата с увреждания ще се случи

...
Изпълнението на законите за лицата с увреждания ще се случи
Коментари Харесай

Светлана Ангелова: Оценката на всяко едно лице с увреждане да започне от 1 април

Изпълнението на законите за лицата с увреждания ще се случи с една добра осведомителна акция, която следва и ще бъде направена по този начин, че по всевъзможен метод да бъдат улеснени лицата с увреждания. Това сподели зам.-председателят на комисията по труда, обществената и демографската политика Светлана Ангелова по. Тя открои, че е планувано оценката на всяко едно лице с увреждане да стартира от 1 април следващата година.

„До тогава би трябвало да се създаде методиката, наредбата и стартира оценката. Всяка една от структурите, виновна за това, е готова. Предварително са извършени диалози с Националния застрахователен институт и с Агенцията по подкрепяне, които директно са ангажирани с изпълняването на двата закона за хората с увреждания“, изясни Ангелова.

Законът влиза в действие от 1 януари 2019 година, само че самата услуга ще е от 1 септември, тъй като има един интервал, в който би трябвало да се създаде самостоятелната оценка, означи още тя. Именно тя е ключът към даване на финансовата помощ и ключът към даване на персоналната помощ.

С самостоятелната оценка ще бъдат избрани потребностите и потребностите на лицето с увреждания. От какъв брой часа персонална помощ има потребност, сподели още Ангелова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР