Изпадналият от елита Спартак (Варна) е сред фаворитите за промоция

...
Изпадналият от елита Спартак (Варна) е сред фаворитите за промоция
Коментари Харесай

Енгибаров: Футболът във Втора лига е много различен

Изпадналият от елита Спартак (Варна) е измежду любимците за промоция от Втора лига. " Соколите " са трети след 4 кръга, с актив от 7 точки - две победи, 1 еднакъв и една загуба.

Днес Спартак приема новака Бдин Видин с упоритостта да запише трети триумф вкъщи след тези над ФК ЦСКА 1948 II (2:1) и Янтра Гб (1:0).

" Ние сме към момента млад тим. Тим не се прави за седмица или за месец. Трябва да се стиковат нещата. Предполагам, че с всеки минал мач ще играем все по-добре. Групата е много равностойна, демонстрираха го четирите кръга досега. Вижда се, че всеки може да победи всеки. Има няколко тима, които се открояват, само че е прекомерно рано. Целта ни е ясна - завръщане в елита още този сезон.

Все отново сме в самото начало на това дълго пътешестване Втора лига. Много е рано още да се приказва в тази тенденция и да се вършат някакви генерални изводи. Има още доста какво да се желае от тима. Сега ни чака здрава борба с Бдин Видин. В тази група не можеш да подценяваш нито един тим. Всеки отбор се хвърля на 100 % и дава максимума от опциите си и сега, в който направиш подценяване, ще бъдеш осъден. Вече го изпитахме на гърба си. Мисля, че нямаме право на повече неточности ", разяснява пред " Тема Спорт " спортният шеф на варненци Енгибар Енгибаров.

" Генерално селекцията ни е завършила, само че в случай че излезе някой първокласен футболист, ще го притеглим. Ако не - ще надграждаме зимата ", добави шефът при соколите. За работата на новия старши треньор Валентин Илиев, който пое състава през лятото, Енгибаров показа: " Вальо работи професионално и се старае доста. С съвременни разбирания и визии е за футбола. Целта е с дейностите си в отбора да усъвършенства и своето равнище и качество. Твърдо сме зад него. Изминали са едвам четири кръга. Пак споделям, доста е рано да се вършат някакви генерални изводи. Първенството занапред стартира и ще се развива. В началото стават изненади, тимовете се опознават. Като минат десетина кръга, нещата ще се изяснят. Сега е рано. Виждате Спартак Плевен падна от Септември в София, въпреки че заслужаваше и еднакъв, само че след това победи Добруджа с 3:0. Ние загубихме от Спортист, те пък паднаха вкъщи от Дунав Русе. Има десетина тима, всеки от които може да е в челото. Футболът във Втора лига е радикално друг от този в елита. Убедихме се. Много значимо е за такива тимове като нас, които идват от Първа лига, да могат да се пренастроят по най-бързия метод, защото стилът и методът на игра са доста, доста разнообразни ".
 Черноморец и Спартак (Варна) не си означиха гол в морското дерби
Черноморец и Спартак (Варна) не си означиха гол в морското дерби

Три червени картона белязаха срещата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР