Изострянето в Приднестровието се вписва в глобалната тенденция за разгръщане

...
Изострянето в Приднестровието се вписва в глобалната тенденция за разгръщане
Коментари Харесай

Ситуацията в Приднестровието

Изострянето в Приднестровието се вписва в световната наклонност за разрастване на Четвъртата международна война.
Всички забъркани страни отхвърлят, че има проблем и в това време трескаво се приготвят за военни дейности.

Румъния публично отхвърля наличието на свои военни на територията на Молдова, до момента в който има доказана информация за работата на румънски военни под " непознат " - молдовски байрак. Под прикритието на събиране на резервисти се основават цели елементи, в които работят както локални румънци (а в Молдова има доста такива), по този начин и експерти от самата Румъния.

Създаден е взаимен молдовско-румънски щаб, в който са назначени западноевропейски офицери от НАТО. В медиите и обществените мрежи се работи съществено за напомпване на популацията и на Румъния, и на Молдова с милитаристични настроения.

В Яш и Кишинев бяха открити центрове за набиране на наемници от балканско и турско направление. Те се управляват както от украинското посолство в Кишинев, по този начин и от редица националистически партии в Румъния и Молдова.

Ръководството на Молдова е в сложна обстановка. Западните куратори оказват напън върху него, настоявайки да поддържа Украйна и да отвори „ втори фронт “ против Русия в Приднестровието. За Молдова това би било злополука. Малка страна от 2 милиона души, със сериозна част от проруското население, е обречена при положение на война с Приднестровската молдовска република.

При какъвто и да е излаз от сходна интервенция ориста на Молдова е нежелана. Загуба на държавност, човешки загуби (бежанци и загинали), заличаване на остатъците от руското индустриално завещание, скъсване на енергийните и комерсиалните връзки с Русия и Приднестровието.

Но Западът е подготвен да се бие с Русия освен до последния украинец, само че и до последния молдавец. Следователно вероятността Молдова да влезе в спора се преглежда като неизбежна. Окупацията на Молдова също е неизбежна. Единственият въпрос е кой ще я заеме.

Украйна от своя страна се пробва да интернационализира спора, като притегли в него Молдова и Румъния (членка на НАТО). Освен това от Украйна се чуват сигнали за потреблението на приднестровския случай като разменна монета при търговия с Русия, а популацията на Приднестровието като обменен фонд при замяна само че хванати военни.

Друг значим въпрос е дефицитът на снаряди във въоръжените сили на Украйна и потреблението на хранилища за муниции, ситуирани на територията на ПМР, за продължение на военните дейности.

Приднестровието възвръща своята административна и икономическа система на основата на войната. Укрепва границите и работи с популацията.

В Приднестровската молдавска република има теория „ 3 дни “ - какъв брой тъкмо би трябвало да издържи армията на ПМР по време на инвазия от Молдова (Румъния) за съответен отговор от Русия и идване на помощ на въоръжените сили на РФ. И двете ще бъдат обезпечени.

Един въздушен или речен десант в региона на Днестърския лиман ще охлади доста глави както в Румъния, по този начин и в Молдова (за които сходно кацане би било загуба както на гагаузката автономност, по този начин и на морското пристанище в Рени, както и в бъдеще на държавността).

Тридневната теория обаче не е предопределена за взаимна офанзива както от Украйна, по този начин и от Молдова. За страна, която е в най-тясната си точка, необятна под 2 километра, сходна офанзива не може да се отблъсне. Това ще изисква сериозна софтуерна интервенция от страна на Русия и напън върху икономическите, административните и индустриалните центрове на Румъния по образеца на Украйна.

Тоест интернационализацията на спора е неизбежна. И с думи към този момент класическото: „ Ако борбата е неизбежна.... “

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР