Изолиран на международната сцена, но обявил се за приятел на

...
Изолиран на международната сцена, но обявил се за приятел на
Коментари Харесай

Франция отбеляза националния си празник с парад в присъствието на Тръмп

Изолиран на интернационалната сцена, само че оповестил се за другар на Франция, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила бе почетен посетител на парада в центъра на Париж през днешния ден във връзка френския народен празник, съобщи Франс прес.

Това бе първи церемониал и за френския президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила, който бе определен на поста през май. Двамата участваха дружно със своите съпруги, Мелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в... към профила и Брижит Макрон.

Преди началото на парада имаше обзор на военнослужещите, изработен от Макрон в открит боен джип, заобиколен от френски кавалеристи.

Парадът стартира с въздушно шоу на водачи от американските военновъздушни сили, в това число с два изтребителя Ф-22 със стелт технология. Заедно с тях прелетяха и самолети на френските военновъздушни сили. После по централния бул. "Шанз-Елизе " в Париж минаха над 3700 френски военнослужещи, 211 единици военна техника и 241 коня. В небето над Париж пък минаха общо 63 самолета и 29 хеликоптера. Някои от самолетите прелетяха на височина от едвам 305 метра.

Парадът съответствува със стогодишнината от включването на Съединени американски щати в Първата международна война. Ето за какво в него участваха 145 американски военнослужещи. Първите петима от тях носеха униформи от времето на Първата международна война.

При прекосяването на американските военни Доналд и Мелания Тръмп, както и Еманюел и Брижит Макрон, станаха на крайници, с цел да ги приветстват. Президентът на Съединени американски щати, който е висш главнокомандващ на американските въоръжени сили, отдаде чест. След това почетните посетители на парада останаха прави и от време на време приветстваха преминаващите военнослужещи.

Мелания Тръмп бе с лятна бяла рокля на цветя, а Брижит Макрон - със наследник костюм.

Спектакълът в центъра на Париж бе на фона на френска военна музика, изпълнявана от оркестъра на френските въоръжени сили.

Военният оркестър изсвири и химна на град Ница "Nissa la Bella " в памет на жертвите на атентата. След това той реши да внесе нотка на прохлада в осъществяванията си и впечатли гостите на парада с компилация на композиции на френското електронно дуо Дафт Пънк. Франс прес отбелязва, че тази нотка на прохлада е изненадала първо почетните посетители на парада, само че след това те са почнали да приветстват бурно нововъведението.

В края на днешния церемониал Макрон благодари в къса тирада на Съединени американски щати, че са се притекли на помощ на Франция преди един век по време на Първата международна война, съобщи Асошиейтед прес.

Нищо няма да раздели в никакъв случай Франция и Съединени американски щати, увери той, представен от Франс прес.

Макрон сподели, че през годините на своята история Франция постоянно е намирала сигурни съдружници и другари, които са се притичвали на помощ. Присъствието на Доналд и Мелания Тръмп на парада е илюстрация на другарските връзки сред Съединени американски щати и Франция, акцентира той.

В края на словото си Макрон се прегърна с Тръмп. След това той се срещна и с ранени френски военни и им благодари за саможертвата.
Парадът бе проведен в миг на напрежение сред френския президент и висши военни, които показаха несъгласието си с бюджетните съкращения в региона на защитата. Днес, когато Макрон направи обзор на военнослужещите преди началото на парада, той бе придружаван от военачалник Пиер дьо Вилие, началника на генералния щаб на френските въоръжени сили, само че атмосферата сред двамата бе ледена, отбелязва Франс прес.

Генералът се разпалва наскоро пред френските депутати поради намаляването на средствата за въоръжените сили, само че президентът остро го сложи на мястото му. Вчера в послание пред френски военни Макрон сподели, че не е почтено някои диспути да се излагат на показ пред обществеността, и напомни на военнослужещите, че би трябвало да бъдат водени от възприятието за дълг и за въздържаност, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР