Изолацията, наложена заради шествието на коронавируса, нанася тежки поражения върху

...
Изолацията, наложена заради шествието на коронавируса, нанася тежки поражения върху
Коментари Харесай

Как да не изсипем собствения стрес върху детето

Изолацията, наложена поради шествието на ковид, нанася тежки провали върху връзките. Нараства процентът на домашно насилие, усилват се разводите – това са първите наблюдения от страни, които са тръгнали по този път.
Страдат освен възрастните, само че най-много децата. 
Как може да понижим напрежението и да помогнем?
Съветите са на експерти от Американската академия па педиатрия.
В новата обстановка и претрупани със задания (да работят от къщи онлайн, да се грижат за семействата, да учат дружно с децата в изискванията на домашно дистанционно обучение), родителите са в стрес. Реагират остро и жестоко, нервират се от капризите на детето. Често демонстрират вербално или даже физическо принуждение по отношение на него. Затова първият съвет на експертите е да погледнем към себе си.

1. Погрижете се първо за себе си.
За да сте в релативно равновесие в този комплициран миг, би трябвало да се храните рационално, да се движите, да поддържате връзка с другари, въпреки и отдалечено.
Не забравяйте, че децата също страдат, за тях светът ненадейно се е трансформирал.  Затова също са под стрес и може да се държат непредсказуемо и извънредно.

2. Направете нов график
Децата трансформират нормалния си режим и това може да е по-лошо за тях, в сравнение с за вас (ритуалите са важни). Промяната може да докара до проблеми със съня, да усили рецесиите, нервностите и неприятното държание.
За да извършите прехода към новите условия на живот по-плавен, въведете нов ред. Измислете нови игри, в които да включвате децата, ангажирайте ги с работа в дома и семейството.

3. Помогнете на детето да се оправи с паниката
Децата слушат телевизия, чуват диалозите на възрастните и се тревожат мощно. Страхуват се за живота си и за околните си да не умрат.

Ваша задача е да им помогнете да се оправят със страховете си. Говорете с тях. Разкажете им почтено за съществуващите опасности, само че акцентирайте на това, че вземате нужните защитни ограничения, с цел да сведете риска до най-малко.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР