Изображението на Алберт Айнщайн с изплезен език вероятно е една

...
Изображението на Алберт Айнщайн с изплезен език вероятно е една
Коментари Харесай

Култовата снимка на Айнщайн с изплезен език се продаде за $125000

Изображението на Алберт Айнщайн с изплезен език евентуално е една от най-разпространените и запаметяващи се фотоси на международно известния физик.

В продължение на десетилетия тя е покрила милиони стени на образователни зали.

Но в този момент някой е купил оригинала за 125000 $, споделя Live Science.

Оригиналът на фотографията се продаде в четвъртък от аукционната къща Nate D. Sanders в Лос Анджелис на неназован покупател.

Снимката е направена след 72-ия рожден ден на Айнщайн в Принстънския университет на 14 март 1951 година

Айнщайн демонстрира езика си на група фотографи, които се пробват да накарат учения да театралничи за тях, до момента в който напуща празненството. Фотографът Артър Сас (Arthur Sasse) от интернационалната осведомителна организация UPI има шанса да улови момента.

Самият Айнщайн е харесвал фотографията и даже е изискал от UPI девет отпечатъка, с цел да я употребява като персонални приветствени картички, съгласно аукционната къща.

Повечето от отпечатъците са изрязани, с цел да се включи единствено лицето на Айнщайн, само че 7х10-инчовият принт, който бе продаден тази седмица, предлага малко по-разширен взор, показвайки Айнщайн сред британски професор Франк Айделот (Frank Aydelotte), началник на Института за напреднали проучвания в Принстънския университет и брачната половинка на Айделот, Мари Жанет.

Отпечатъкът даже е подписан от Айнщайн, " А. Айнщайн`51 ".

Снимки, писма и други мемоари, свързани с Айнщайн, постоянно притеглят високи предложения в търгове. По-рано тази година някой похарчи съвсем 54000 $ за писмения отговор на Айнщайн от 1953 година до преподавател по физика по въпроси по отношение на Специалната доктрина на относителността. Библията на Айнщайн е била продадена за 68500 $ през 2013 година. А писмо от 1939 година Айнщайн до търговец на шапки в Ню Йорк, който оказва помощ на евреите да избягат от нацисткия режим, е продадено за 12500 $ през 2014 година

Източник: НаукаOFFNews
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР