Изобилие от ръчно изработени продукти представя Базар на изкуствата разположен

...
Изобилие от ръчно изработени продукти представя Базар на изкуствата разположен
Коментари Харесай

Ръчно изработени продукти за малки и големи на юбилейното издание на Базар на изкуствата

Изобилие от ръчно направени артикули показва Базар на изкуствата ситуиран този уикенд на площад " Славейков " в столицата. Базарът е с юбилейно издание и чества 10 години от началото на провеждането му, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Базар на изкуствата посреща своите участници и гости с приятна атмосфера, ръчно направени бижута, аксесоари, домакински фон, свещи, чаши, играчки, керамика, порцелан, както и козметика и етерични масла.

Георги Трендафилов е един от участниците в базара. Пред БГНЕС той изясни, че неговият бранд е с екологична цел и е основан в интервала на Ковид пандемията, по време на която хората са почнали всеобщо да вървят на планина, тъй като тя е била единствената налична алтернатива, само че са замърсявали с пластмасови бутилки. Трендафилов разяснява, че е решил да сътвори бранд, който да остави нещо потребно - с изключение на да замести пластмасовите бутилки, да може и с част от средствата да се садят дръвчета. " Идеята е чашките и бутилките, които предлагаме да заместят тези от пластмаса, хартия и еднократните. Останалите ни артикули са от рециклирани материали като банданите и тениските. С част от средствата засаждаме дървета ", изясни той. Трендафилов уточни, че всичко, което оферират е на планинска тема, само че най-много българските планини. Той изясни, че хората демонстрират интерес и си купуват от техните артикули. " Хората си купуват. Брандът ни е желан, прочут е, изключително измежду хората, които вървят на планина и къмпинг сме добре известни ", означи Трендафилов. Според него увеличението на равнищата на инфлацията е оказало въздействие на доставчиците, само че той е решил да не трансформира цената на продуктите си.

В базара вземат участие доста и разнообразни производители и показват своите ръчно направени артикули.


Николай Николов също е участник в базара. Пред БГНЕС той изясни, че предлага артикули от текстил. " Възглавници, покривки, бродирани ризи и други аксесоари, които могат да създадат домът ни по-уютен. Изработката не е сложна, само че има степен на майсторство, което за към 30 години сме постигнали. ", посочи той. Според него най-купувания артикул е съгласно настроението на хората. Николов означи, че жакардовите материи са доста скъпи, тъй като доста елементарно се поддържат и са практични.

" Инфлацията въздейства на всичко. Материите идват по-скъпи, само че за сметка може би на нашия труд се опитваме да продаваме продуктите си на по-добри цени. ", сподели още той.

През днешния ден базарът се радваше на засилен интерес от жителите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР