Износът на зърно от Украйна продължи с рекордни темпове по

...
Износът на зърно от Украйна продължи с рекордни темпове по
Коментари Харесай

Износът на зърно през Черно море продължава и без участието на Русия

Износът на зърно от Украйна продължи с рекордни темпове по силата на договорката, реализирана под егидата на Организация на обединените нации, чиято цел е облекчи казуса с дефицита на храни по света, макар решението на Русия да приключи присъединяване си в нея, съобщи Ройтерс.

Русия съобщи в събота, че се изтегля от съглашението за обезпечаване на сигурността на износа на зърно от три украински пристанища, откакто заяви, че против флота й в Крим е била осъществена огромна офанзива с дронове. Другите участници не престават да извършват договорката макар отдръпването на Русия, а Франция съобщи, че стартира работа дружно с други страни от Европейски Съюз за увеличение на размера на износа на украинско зърно по суша.

Транспортът по море е най-ефективният метод за изнасяне на зърно от Украйна, само че ще продължи и превозването му по суша, съобщи немското министерство на превоза. " Все още има компликации със сухопътния маршрут, макар че ние, несъмнено, се опитваме да използваме всички разновидности, само че най-важното е превозът по море да продължи да бъде вероятен и ние поставяме всички усили за това ", сподели представител на министерството.

Въпреки изтеглянето на Москва от програмата кораби продължиха да напущат украински пристанища , натоварени със зърно, което значи, че Русия към този момент не е почнала още веднъж да постанова обсада на пристанищата, която би могла да докара до международен апетит, отбелязва Ройтерс.

Говорител на военната администрация в Одеса съобщи, че в понеделник от украински пристанища са били изнесени рекордните 354 500 тона селскостопанска продукция . " Товарните кораби в никакъв случай не могат да бъдат военна цел или да бъдат държани за заложници. Износът на храна би трябвало да продължи ", написа в " Туитър " Амир Абдула, служителят на Организация на обединените нации, който координира програмата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР