Изнесените факти от Специализираната прокуратура за тежка форма на корупция

...
Изнесените факти от Специализираната прокуратура за тежка форма на корупция
Коментари Харесай

ГЕРБ в СОС: Политиците, които подкрепяха Иванчева, да поемат отговорност

Изнесените обстоятелства от Специализираната прокуратура за тежка форма на корупция и административен произвол на кмета на регион „ Младост “ будят основателно отвращение. Разчитаме на способените органи да извършат цялостно следствие на събитията и да открият обективната истина.
Това се споделя в позиция на общинските съветници от ГЕРБ във връзка ареста на кмета на регион Младост Десислава Иванчева и заместничкатаѝ Биляна Петрова.
" Затова настояваме политическите сили, които редовно поддържат дейностите на кмета на регион „ Младост “ - представителите на ДСБ, Българска социалистическа партия, Зелените, Нормална страна на Георги Кадиев, да поемат своята отговорност пред жителите ", пишат още те.
Публикуваме цялостната позиция без редакторска интервенция:
Противодействието на корупцията може да се случи само с проявата на непоносимост и с дейното присъединяване на всеки жител, с подаване на съответни сигнали до институциите при всеки случай.
Групата на ГЕРБ в СОС е потвърдила, че работи с всеки един демократично определен областен кмет, който се управлява от ползите на жителите, без значение от коя политическа мощ е повдигнат. В случая с кмета на регион „ Младост “ неналичието на управнически потенциал и непросветеност постановяваше неведнъж комисиите на СОС да преглеждат сигнали за забавени процедури. Съдействали сме за законосъобразното осъществяване на отговорностите й на кмет.
Показали сме, че поемаме отговорност и при най-малкото подозрение за нарушено доверие, тъй като отговорността в политиката се носи, а не се бяга от нея. Затова настояваме политическите сили, които редовно поддържат дейностите на кмета на регион „ Младост “ - представителите на ДСБ, Българска социалистическа партия, Зелените, Нормална страна на Георги Кадиев, да поемат своята отговорност пред жителите.
В момента те дължат отговори – за какво не са подавали сигнали до способените институции, откакто в този момент настояват, че са имали такава информация, за какво не са поискали оставката й, за какво не упорстват за цялостно подпомагане с следствието.
Не одобряваме политически водачи да назовават битката с корупцията интензивно мероприятие и да дискредитират българските правораздавателни институции. Това няма да почисти гузната им съвест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР