Изненадващо преди избора на управител на БНБ председателят на парламента

...
Изненадващо преди избора на управител на БНБ председателят на парламента
Коментари Харесай

Преди избора на шеф на БНБ НС промени позицията си за кворум в зала

Изненадващо преди избора на шеф на Българска народна банка ръководителят на Народното събрание Никола Минчев разгласи, че връща практиката от 44-ото Народно заседание, отнасяща се до гласоподаване на законите и нужния кворум. Той съобщи, че практиката за даден законопроект да са дали своят вот 121 народни представители не работи.

„ Опозицията би трябвало да ви е признателна “, е бил коментарът на председателски съвет на народния представител Ива Митева от Има Такъв Народ. От партията съзират опит да се попречи на техния претендент Любомир Каримански да завоюва поста на началник на Българска народна банка. Хората на Слави Трифонов в Народното събрание, обаче, са безапелационни, че с връщане на разпоредбите от 44-то Народно събрание е допустимо опозицията да неодобрява гласуването по измененията в Закона за правосъдната власт, както и при актуализацията на бюджета.

„ От началото на Народното събрание сме запазили парламентарната процедура от 46-ото Народно заседание във връзка с нужни гласове - при всяко гласоподаване да има 121 участващи, което не е нормативно закрепено, не се изисква наложително “, разяснява от трибуната ръководителят на Народното събрание. Той установи, че са се появили проблеми с тази процедура и по този начин оправда решението си.

„ За да бъде едно предложение признато, би трябвало да са дали своят вот повече от половината от последно записаните или съгласно последната инспекция на кворума “, посочи Минчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР