Изненадващо /но дългоочаквано/ предписание се оказа прикачено към 5 593-те

...
Изненадващо /но дългоочаквано/ предписание се оказа прикачено към 5 593-те
Коментари Харесай

Пентагонът ще признае какво знае за НЛО до...

Изненадващо /но дългоочаквано/ наставление се оказа прикачено към 5 593-те страници на закона за помощите за ковид, което президентът Тръмп подписа в неделя, написа bg-voice.com.

Става дума за условие към Пентагона да осведоми Конгреса за всичко, което знае по въпроса за неидентифицираните летящи обекти (НЛО).

Въпреки че не е включено в текста на самия закон, допълнение от Сенатския комитет по разузнаването, закачено към оня част от пакета, която урежда финансирането на интервенциите на разузнаването (FY 2021 Intelligence Authorization Act), изисква от шефа на Националната разузнаване да организира съвещания с другите топ чиновници в региона на защитата и ръководители на шпионажа и да предадат отчет върху „ неидентифицираните въздушни явления “ (НВФ) – държавното наименование на НЛО, в период от 6 месеца.

Според условието брифингът по тематиката би трябвало да обгръща „ следените въздушни обекти, които не са били разпознати “ и би трябвало да показа „ подробен разбор на данните за неидентифицираните летящи явления, събрани от: а/ аналитичното разузнаване; б/ разузнаване по прихванати осведомителни сигнали; в/ разузнаване посредством контакти с хора; д/ измервания и разузнаване по осведомителни сигнали “.
Докладът би трябвало де се концентрира още върху следствията на ФБР на опитите за навлизане или други натрапнически дейности на НЛО над неразрешени зони от въздушното пространство на Съединени американски щати и да проучва опцията феномените да са свързани с задгранични съперници на страната.


На пръв взор наподобява, че с превръщането на многокомпонентния законопроект в закон противоположното преброяване от 180 дни за отчета на Пентагона е почнало. Все отново анализатори акцентират, че самата разпоредба не съставлява закон и не е несъмнено, че изчерпателният незасекретен отчет в миналото ще види бял свят.
Това, което е видно, съгласно Кристофър Мелън, някогашен заместител асистент-секретар по защитата в ресора на разузнаването във времето на президентите Клинтън и Дж. У. Буш, е, че наредбата в сборния законов пакет се употребява с единомислещо утвърждение от двете политически партии в двете камери на Сената.

По думите му в случай че изпълнителните ведомства, които имат отношение, уважат условието за отчета, американската общност за първи път ще има дълго чаканата опция да оцени валидността на казуса с НЛО и неговото значение за националната сигурност.

В началото на 2020 година Департаментът по защитата към този момент направи дребна крачка към осветляване на казуса с НЛО, като разсекрети 3 видеоклипа от срещи с тях на водачи от Флота на Съединени американски щати. Пентагонът по-късно призна, че проверява сходни произшествия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР