Изненадващо и Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) се включи

...
Изненадващо и Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) се включи
Коментари Харесай

И столичната полиция обяви, че подкрепя Гешев за главен прокурор

Изненадващо и Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) се включи в поддръжката за номинацията на Иван Гешев като основен прокурор.

До момента поддръжката си групово показаха най-вече професионалните общности на прокурори и следователи от цялата страна. Те бяха предстоящи, доколкото по закон са директно подчинени на основния прокурор, а полицейските структури, въпреки и да работят тясно с прокуратурата, са самостоятелни от нея.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев е изпратил позиция по отношение на решението на Висшия правосъден съвет (ВСС) за номинирането на Гешев. Тя е оповестена на интернет страницата на прокуратурата наред с всички останали мнения в поддръжка на номинацията.

Становище на Столична дирекция на вътрешните работи

В текста написа, че Гешев " има нужните професионални и нравствени качества за осъществяване на длъжността основен прокурор ". Освен това Хаджиев показва, че Столична дирекция на вътрешните работи " реализира ползотворно съдействие " с прокуратурата и с Гешев като неин представител.

Разследващите от Областната дирекция на полицията в Пловдив също са изразили поддръжката за претендента в обособена декларация, в която споделят, че " в изпълненото с провокации време е значимо да поддържаме експертите, които се водят в своята активност от възприятието за правдивост, правда и интереса на жителите ".

Декларациите идват на фона на гражданските митинги в разнообразни градове в страната, които последваха оповестяването на единствения претендент за поста и подозренията за съдбоносен избор, както и на спорни мнения за концепцията на Гешев за идващите 7 година, в случай че бъде определен.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (66)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР