Изненадващата визита на украинския президент Володимир Зеленски в България, неговите

...
Изненадващата визита на украинския президент Володимир Зеленски в България, неговите
Коментари Харесай

Доц. Иво Инджов: Българският национален интерес беше "продаден".

Изненадващата аудиенция на украинския президент Володимир Зеленски в България, неговите срещи в София, решенията, предложенията, поетите задължения и от двете страни - това беше тематиката на коментара на политолозите доцент Стойчо Стойчев, доцент Иво Инджов и Слави Василев в Българска национална телевизия " Денят стартира ".

Няма изненади - линията на държавното управление е ясна. Премиерът Денков недвусмислено сподели какво това държавно управление има намерение да прави дружно с подкрепящото парламентарно общество. Така че не виждам мотив някой да бъде сюрпризиран, сподели доцент Стойчев.

Доц. Инджов беше безапелационен, че българският народен интерес е бил " продаден ".

Напротив, България влезе в една роля, която от дълго време демократично мислещите хора у нас чакат да я видят, да съобщи доста по-ясна и безапелационна поддръжка за жертвата в тази война. Това не е спор, не е профилирана интервенция - това е война, която има жертва и агресор. Посещението на президента Зеленски беше символно в това отношение и не ме изненадва решението, че ще има идващ пакет от българска военна помощ за Украйна. Би ме изненадало, в случай че има тежко въоръжение, означи той.

Жал ми е за нашия политически хайлайф, съобщи Слави Василев и добави:

Посещението на Зеленски имаше за цел да продаде риториката на война на необятната българска общност и то се случи много сполучливо. Единственият човек, който съумя да резервира хладнокръвие и ориентир в тази конюнктура що е то български народен интерес, това е президентът Радев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР