Изненади след втория тур на местните избори ще има, като

...
Изненади след втория тур на местните избори ще има, като
Коментари Харесай

Журналисти: Очакваме големи изненади след втория тур на местния вот

Изненади след втория тур на локалните избори ще има, като в София ще бъдем очевидци на двама нови играчи, които занапред ще вземат участие интензивно в политическия живот. Около това мнение се сплотиха публицистите Людмил Илиев от „ Сега “ и Валерия Велева от “Епицентър “ в ефира на Euronews Bulgaria.

„ Машините са прийом за гласоподаване, те си остават метод да изразим своя глас, по някакъв метод да създадем своя политически избор “, уточни Илиев, като добави, че акцията преди и по време на локалния избор се е концентрирала в политическите проблеми, които са на национално равнище, а не върху проблемите на хората в другите обитаеми места. „ Хората желаят да живеят по-добре, да се разрешат проблемите им по места, геополитическите проблеми нямат отношение към проблемите, с които се сблъскват софиянци всеки един ден “, уточни той.

Софиянци си интересуват дали ще бъдат ли мръсни улиците им или не, ще бъде ли чист въздухът, който дишат и прочие, даде образец журналистът.

Според Валерия Велева политизирането на избора може и да провокира по-голяма интензивност. „ В София борбата сред двамата претенденти се придвижи на национално равнище, няма по какъв начин нашата геополитическа ориентировка да се промени от изборите в столицата, тя е ясна, безапелационна и безалтернативна. Цялото това влизане на равнище на най-ниски идеологически пристрастености, показна неналичието на задоволително ясни причини, с цел да защитиш своите “, счита Велева.

Според нея „ сглобката няма по какъв начин да бъде разрушена “. „ Сигурна съм, че тематиката с конституционната промяна още първата седмица след изборите ще бъде сложена на масата в Народното събрание и в дебатите, Народно събрание ще влезе в руслото си, има и бюджет да се одобри “, добави тя.

И тя изрази мнение, че ориста на така наречен „ сглобка нямаха нищо общо с проблемите на столицата, както и на другите обитаеми места, в които през днешния ден се организират балотажи “.
„ Ключовият миг за мен за съществуването й е конституционната промяна, и настройките, които имат политическите сили към резултатите от тази промяна “, счита Велева.

Цялото изявление с публицистите и настройките при започване на изборния ден във Варна вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР