Изненадайте гостите си с нещо простичко, но много вкусно -

...
Изненадайте гостите си с нещо простичко, но много вкусно -
Коментари Харесай

Печени домати

Изненадайте гостите си с нещо простичко, само че доста вкусно - печени домати

Необходими Продукти

● домати - 3 бр. дребни зрели
● зехтин - за поръсване
● сол - за поръсване
● черен пипер - млян
● босилек - магданоз пресен

Начин на подготвяне

Всички помним невероятния усет на печени домати. Ако към момента желаете да усетите усета на лятото, тогава можете да изпечете домати даже в елементарна фурна!

Те се сервират с всевъзможни месни или рибни ястия, а също по този начин се ядат и настрана. Освен това въпросът не се лимитира до една рецепта: в случай че решите да печете цели домати във фурната, можете да ги напълните с месо или пармезан, тъй като доматите и сиренето дружно основават необикновен тандем!

Съвет: Не всички сортове домати са подобаващи за печене! Използвайте дребни и зрели. Сортове от рода Биволско сърце не са подобаващи, те се употребяват по-добре пресни и се прибавят към салати.

Как да си приготвим печени домати?

За нашата рецепта са нужни дребни домати с плътна и лъскава кожа, защото в бъдеще те могат да се трансфорат в едно от най-ярките и елегантни ястия на масата.

Изплакнете зеленчуците в студена вода, подсушете ги и използвайте нож, с цел да премахнете дръжчицата. Издълбайте вътрешността.

Загрейте фурната до 200 градуса. Поръсете вътрешността със примес от сол и черен пипер на всеки домат - по време на процеса на печене, зеленчуците ще се наситят с подправките и ще се запазят твърди.

Намажете доматите със зехтин. Поставете ги с дупката надолу върху лист за печене, печете във фурната за 10 минути.

Печените домати са подготвени, когато кожата стартира да се напуква. Сервирайте ги дружно с ситно нарязани билки, а от горната страна зеленчуците могат да се полеят със соса, който се е отделил при печенето.

Това ядене е от френски генезис, само че рецептата бързо се популяризира по целия свят, заради което може да се смята за „ известно “. Повечето печени зеленчуци се готвят цели без добавки, с цел да могат по-късно да се употребяват за лечо, кетчуп или сосове, само че нашата рецепта е неповторима с това, че задачите печените домати се сервират като настрана ядене!

Ако се сервират вярно, даже такова просто мезе може да се трансформира в особено.

Ако желаете всички посетители да извърнат внимание на вашите печени домати, не забравяйте да ги сервирате като настрана ядене, украсени с листни зеленчуци и с добавка на подобаващи сосове.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР