``Изненадани сме, че ги няма съпредседателите на „Продължаваме Промяната” и

...
``Изненадани сме, че ги няма съпредседателите на „Продължаваме Промяната” и
Коментари Харесай

Нинова: Изправени сме пред редица предизвикателства и трябва да поемем отговорността

``Изненадани сме, че ги няма съпредседателите на „ Продължаваме Промяната” и „ Демократична България``. Това съобщи ръководителят на ``БСП за България`` Корнелия Нинова на лидерската среща с останалите политически обединения в 48-ото Народно заседание.

``Направихме сериозен разбор на препоръчаните от партиите заявления. Извеждаме четири въпроса, които съществуват във всички стратегии на всички партии. Явно тези цели са единствено на думи. Търсим това, което ни сплотява. Това са Плана за възобновяване, Бюджет за 2023, приемането в Шенген и правосъдна промяна. Много европейски страни вложиха средствата от ПВУ в своята стопанска система, обучение, инфраструктура. Поради политическата рецесия ние, освен се забавихме, само че носим вреди. България не може да остане без бюджет. Временното решение за удължение на бюджет 2022 ще изправи пред провокации всички системи. На трето място единомислещи сме, че България би трябвало да стане част от Шенгенското пространство. И четвърто всички желаеме правосъдна промяна. Тези цели са декларирани от сътрудниците, които в този момент отсъстват. Днес пред нас стоят тези четири значими въпроса``, разясни Нинова.

``Ако има предпочитание, ще се откри метод. Ако няма предпочитание – ще се откри причина. Изправени сме пред редица провокации и би трябвало да поемем отговорността``, безапелационна беше тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР