Изненадана съм, че толкова се спекулира за ваксините. Изненадана съм

...
Изненадана съм, че толкова се спекулира за ваксините. Изненадана съм
Коментари Харесай

Доц. Стаевска разкри какви странични ефекти може да има ваксината срещу COVID-19

Изненадана съм, че толкоз се спекулира за имунизациите. Изненадана съм и, че хора, които не са способени проучват научни и медицински изследвания. Това съобщи пред Българска национална телевизия доцент Мария Стаевска, алерголог от болница "Александровска ".

Ваксината ще помогне. Нямаме огромен избор - да си стоим у дома, да си разрушим бизнесите и обществения живот, или да прекарваме и да умрат доста хора, или да се имунизираме, сподели още тя.



"Коронавирусът е като съветска ролетка - и младежи починаха. Деца изгубиха борбата с вируса в България ", безапелационен бе алергологът.

"Алергичните реакции при имунизациите са 1 на 1 000 000. Главоболието е най-честия признак на всяко лекарство. Може да се получи зачервяване и сърбеж към зоната на имунизацията. Може да има и леко покачване на телесната температура - естествена реакция на организма ", разкри доцент Стаевска.

"Човек може да се болести, в случай че е имунизиран, тъй като не са построил задоволителен имунитет - това са към 5% от хората ", разяснява алергологът.

"В най-хубавия случай имунизацията ще ни работи за дълъг интервал. Най-лошият е да би трябвало да се имунизираме всяка година като против грип ", разкри специалистът.

"Най-доброто се направи - имунизациите да са безвъзмездни, да има фургони за тестване. Трябваше и PCR тестванията да са безвъзмездни ", добави алергологът.

"Маските и дезинфекцията помогнаха в битката и против другите вируси. И грип няма всеобщо ", приключи доцент Мария Стаевска.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР