Измиването на косата изглежда много прост процес, който се случва

...
Измиването на косата изглежда много прост процес, който се случва
Коментари Харесай

9 грешки, които допускаме при грижата за косата

Измиването на косата наподобява доста елементарен развой, който се случва постоянно, тъй че не би трябвало да имаме някакви специфични знания. Има обаче някои доста значими неща, свързани с грижата за косата, които малко хора знаят.

Ще ви разкажем за какво даже най-скъпите артикули за коса не могат да подсигуряват вярната грижа за косата.

1. Избирате неверни артикули за грижа за кожата

Шампоанът би трябвало да бъде определен съгласно типа на кожата, типа коса и конструкция на косата. Ако имате лоен скалп, не купувайте тежки шампоани, които съдържат нападателни субстанции. Те изсушават скалпа и усилват производството на себум. Подхранващите и овлажняващи шампоани по-бързо измиват цвета от боядисаната коса. Така че, в случай че желаете да запазите цвета си за по-дълго време, изберете шампоан за боядисвана коса.

2. Мислите, че продуктите могат взаимно да се заместват

Много хора имат вяра, че балсамът може да бъде сменен от маска. В реалност, това не е правилно. За да подхраните косата си, би трябвало да нанасяте маска. Балсамът се нанася по-късно, с цел да затвори косъма.

3. Имате доста огромни очаквания за шампоаните

Основната задача на шампоана е да измие косата. Не овлажнява, не подхранва, не усилва растежа на косата, а измива маслата от скалпа и косата. Единственото изключение са лечебните шампоани, само че те могат да бъдат предписани единствено от доктор.

4. Не употребявате артикули за топлинна отбрана

Ако желаете да употребявате сешоари и преси, не забравяйте за топлинната отбрана. Добрата отбрана ще защищити косата ви и ще улесни процеса на стилизиране.

5. Нанасяте маска или еликсир на доста мокра коса
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР