Изминалите избори в Съединените щати отразяват разделението, поляризацията и корупцията

...
Изминалите избори в Съединените щати отразяват разделението, поляризацията и корупцията
Коментари Харесай

Двупартийна гонка

Изминалите избори в Съединените щати отразяват разделянето, поляризацията и корупцията на американското общество.

След окончателното броене на гласовете въз основа на резултатите от гласуването в Съединените щати могат да се създадат избрани (но не окончателни) заключения по отношение на близкото бъдеще на публичния и политически живот в Съединените щати, вероятни корекции и промени във външната политика и динамичността на по-нататъшната поляризация в обществото в навечерието на президентските избори през 2024 година

Трябва да се означи, че гласуването се организира освен за претенденти за Конгреса на Съединени американски щати. В самия Конгрес битката беше за 35 от 100-те места в Сената и за всичките 435 места в Камарата на представителите. Освен това 36 от 50-те щата избраха губернатори. А 27 щата от своя страна избираха държавни секретари. Следователно демократите и републиканците се състезаваха освен за законодателната, само че и за изпълнителната власт.

Такива значими щати като Охайо, Луизиана, Кентъки и Флорида в Сената отидоха при републиканците. Демократите завоюваха Калифорния, Пенсилвания и Ню Йорк с огромни победи. В Камарата на представителите републиканците към този момент имат 211 места, до момента в който демократите съумяха да получат 192.

Въпреки цялостната картина, щатите Аризона, Аляска, Невада и Джорджия в началото са били във „ висящо “ положение. Към 18 ноември преброяването сподели дребна преднина на демократите на изборите за Сенат в Аризона, Невада и Джорджия.[i]

На междинните избори, както и преди, технологиите на обществените медии бяха употребявани за акция измежду гласоподавателите. Данните на Pew Research Center демонстрират, че повече от 8000 претенденти на изборите интензивно са употребявали Twitter за своята агитация. Общо бяха направени 3,4 милиона туита и почти 14 хиляди известия бяха публикувани всеки ден през октомври.

Расата е най-споменаваната тематика в Twitter, следвана от абортите, следвана от образованието на трето място. Тоест, вижда се, че претендентите и електоратът се занимаваха най-вече с вътрешни проблеми. Следват надлежно стопанската система, външната политика и престъпността. Демократите направиха повече туитове като % (55%), до момента в който републиканците единствено 33%.[ii]

Трудно е да се каже по какъв начин се е отразила покупката на Twitter от Илон Мъск. В навечерието на изборите той прикани своите клиенти да гласоподават за републиканците, само че може да се допусна, че като се има поради преобладаването на демократите в Туитър предния ден, мнението му не е имало стремежи резултат.[iii]

Въпреки че имаше развълнуван спор след сключването на договорката за това по какъв начин ще се отрази на политиката на компанията за свободата на словото.

Ако създадем съпоставяне с изборите през 2018 година, вижда се, че републиканците минаха в атака, започвайки да си връщат изгубените позиции и да печелят благосклонности от групите от популацията, които бяха на страната на демократите.

Когато демократите поеха контрола над Камарата на представителите след изборите през 2018 година, малко над половината от гласоподавателите бяха дами и партията имаше голяма преднина измежду тях. Въпреки че дамите съставляват сходно болшинство от гласоподавателите през 2022 година, преднината на демократите наподобява се е свила доста. Освен това през 2022 година републиканците усилиха поддръжката си от мъжкия електорат.

Ранните екзитполове потвърдиха, че американците поддържат правата на абортите. Малко над една трета от гласоподавателите споделиха, че абортите би трябвало да бъдат противозаконни във всички или множеството случаи.

Но до момента в който републиканците в Камарата на представителите завоюваха поддръжката на съвсем всички гласоподаватели, които се опълчиха на правата на абортите, те също завоюваха поддръжката на една четвърт от гласоподавателите, които споделиха, че абортът би трябвало да е легален.

Младите гласоподаватели обичайно поддържат демократите и спечелването им с голяма разлика оказа помощ на партията през 2018 година Тази година републиканците се възползваха от това преимущество. Демократите и републиканците получиха еднакъв брой гласове от по-възрастните гласоподаватели през 2018 година, само че републиканците получиха болшинство от тях през 2022 година

Републиканците също завоюваха болшинството от гласовете на белите дами, считани за значима целева група, разграничена от двете партии през 2018 година Републиканците също оправдаха прогнозите, че резултатите им измежду латиноамериканските гласоподаватели ще бъдат по-добри, в сравнение с бяха преди четири години.

Подкрепата на демократите измежду испаноговорящите мъже беше 63% през 2018 година и падна под 55% през 2022 година, съгласно предварителните екзитполове. Републиканците наподобява са понижили преднината на демократите измежду испаноезичните дами, макар че демократите към момента се радват на поддръжката на към две трети от тях.

Повечето американски гласоподаватели са живели в предградията както през 2018 година, по този начин и през 2022 година Но до момента в който гласоподавателите от предградията бяха разграничени поравно, когато демократите поеха контрола над Камарата на представителите преди четири години, през 2022 година те минаха на страната на републиканците.

Вече мощната преднина на републиканците измежду гласоподавателите в селските региони стана още по-силна и републиканците даже се възползваха от демократите в градските региони.

С президент републиканец през 2018 година доста републиканци споделиха, че стопанската система е в добра форма. През 2022 година, при президент демократ, демократите евентуално ще считат, че тя е по-добра.

Като цяло повече от две трети от всички гласоподаватели споделиха, че стопанската система е страхотна или добра през 2018 година, до момента в който едвам една четвърт от гласоподавателите през 2022 година споделят същото, което е спад. Демократите потърсиха поддръжка от умерените, до момента в който републиканците разчитаха на консерваторите.

През 2018 година 37% от гласоподавателите споделиха, че са демократи, спрямо 33%, които споделиха, че са републиканци, и 30%, които споделиха, че са самостоятелни. През 2022 година републиканците имаха преимущество. Когато поеха контрола над Камарата на представителите през 2018 година, демократите имаха превъзходство измежду самостоятелните гласоподаватели. През 2022 година това в действителност не се случи.

И демократите, и републиканците усъвършенстваха представянето си измежду тези, които имат вяра в триумфа на партиите. Но републиканците завоюваха преднина измежду гласоподавателите, които нямат удобно мнение за нито една партия. Демократите изгубиха преимуществото си измежду гласоподавателите, които избират и двете партии.[iv]

Що се отнася до религиозната еднаквост, последният път 88% от членовете на Конгреса са се разпознали като християни, до момента в който в самото американско общество те са не повече от 65%. Конгресът е по-представителен за протестантите (55% против 43%), както и за католиците (30% против 20%), в сравнение с пълнолетното население на Съединени американски щати като цяло.

96 членове на Конгреса (18%) се разпознават като християни, без да прецизират деноминацията. Общият брой на протестантите в Конгреса остава релативно постоянен напоследък, към 300.[v]

Членовете с еврейска (юдейска) еднаквост също съставляват огромна част от Конгреса, надхвърляйки тяхното посланичество в необятната общност (6% против 2%). Дяловете на множеството други нехристиянски групи (будисти, мюсюлмани, индуисти и унитаристи-универсалисти) подхождат по-точно на техния дял в общото население.

На тези избори се следи феномен на смяна на желанията измежду еврейския електорат – до момента в който към 65% към момента са дали своят вот за демократи, статистиката демонстрира, че поддръжката за Републиканската партия непрестанно нараства, като 33% от респондентите са дали своят вот за червени, по отношение на 30% през 2020 година и 24% през 2016 година

Националният шеф на Републиканската еврейска коалиция Сам Маркщайн сподели, че републиканските " претенденти оферират съответни решения на проблемите, които имат значение за еврейските гласоподаватели ".

Тези проблеми включват „ понижаване на внезапно възходящите разноски за живот, битка с увеличението на закононарушенията от ненавист, отбрана на избора на учебно заведение, връщане на Америка на върха на международната сцена посредством поддръжка на нашите съдружници в Израел и заставане един до друг с еврейската общественост в битката против антисемитизма “, сподели Маркщайн пред Jerusalem Post. Той означи " рекордно равнище на поддръжка във Флорида - 45% от еврейския избор ".

В Ню Йорк еврейският претендент на Републиканска партия Лий Зелдин се опита да победи настоящия губернатор от Демократическата партия Катлийн Хокхал, само че не съумя. Зелдин получава почти 80-90% от гласовете на хасидските квартали на Бруклин и голям % от гласовете на ортодоксалните евреи. Но гласовете на прогресивните евреи отидоха най-много при Хокхал.[vi]

Същото може да се каже и за чернокожото население. В навечерието на изборите в Съединени американски щати репортаж на Дойче веле сподели, че Уисконсин е щат, който може да смени притежателя си по време на междинните избори. Град Милуоки е цитадела на демократите, като чернокожите гласоподаватели са значим дирек на поддръжка. Но демократите не можеха да разчитат на черните гласове тази година, тъй като републиканците набраха скорост, а изборната интензивност падна.

Проблеми като неравенството, инфлацията и публичната сигурност подхраниха разочарованието. В ефира на репортажа двама чернокожи разясниха тази обстановка:

„ Понякога е мъчно да се продава това, тъй като нищо не се трансформира за тези хора ".

- " Гласувайте за републиканец. И изберете нещо ново. И ни дайте късмет ".[vii]

Както можете да видите, имаше доста прогнози и статистики, че републиканците ще продължат напред. Това обаче не се случи. Въпреки че завоюваха болшинство в Камарата на представителите, наподобява, че числата можеха да бъдат доста по-добри.

Пол Крейг Робъртс, в реакцията си към изборите, означи, че " има доста признаци, че има доста неверно броене на гласовете ".

" Проучванията демонстрират, че процентът на утвърждение на Байдън е единствено 36% и че голямото болшинство от американците не желаят Байдън да се кандидатира " за преизбиране след две години. Как това желание се вписва в преброяването на гласовете на изборите във вторник?

" Помислете също за публичното неодобрение: рекордна престъпност, рекордна инфлация с високи цени на храните и бензина, възходящи лихвени проценти и спадащи жилищни разноски, всеобща незаконна имиграция, наложително индоктриниране на възпитаници с транссексуална доктрина и сериозна расова доктрина, мандатите на Байдън за имунизиране против Covid, довели до пострадвания, смъртните случаи и унищожаването на кариери, карантината на Байдън поради Covid, която унищожи бизнеси, работни места, веригите за доставки и увеличи цените, „ съветските “ наказания на Байдън, които нарушиха енергийните доставки и покачиха цените на всичко ".

" Като се има поради цялото това неодобрение, по какъв начин може Фетерман, който страда от инсулт и проблеми с говора и който желае да освободи нарушители от пандиза, да получи място в Сената на Съединени американски щати от Пенсилвания? "

" И най-после, помислете за машините за гласоподаване Diebold, които се повредиха в Ню Джърси, Аризона и Тексас, и отчета на Gateway Pundit, че в Детройт, Мичиган, бюлетините са били доставени през задната врата рано сутринта в сряда, много след законовия краен период. "

" Сега се запитайте кое е по-лошо: откраднати избори в Съединени американски щати или американски електорат, толкоз нехаен, че остави политическа партия на власт, която ни води към война с Русия и Китай, която ненавижда и преследва белите хора, която политизира ФБР и Министерството на правораздаването, трансформирайки ги в Гестапо, демократично държавно управление, което енергично има вяра, че родителите се отнасят неприятно с децата и не би трябвало да имат думата в тяхното обучение (промиване на мозъци), това е демонизирането на нормалността и нормализирането на перверзността, това... Мога да продължа още и още ".

" Гласоподавателите имаха опция да изразят несъгласието си, само че съгласно резултатите от вота не го направиха. Ако преброяването на гласовете беше заслужено, тогава заключението е, че би трябвало да отпишем американския народ като прекомерно малоумен, с цел да оцелее като свободен народ. Ето за какво избирам да имам вяра, че изборите още веднъж са откраднати. " [viii]

Разбира се, изборната машинация в Съединени американски щати не е нещо ново. Като цяло, както демонстрираха изборите от последните 10 години, самата изборна система е много несъвършена и има редица уязвимости.

Но в случай че през 2020 година Доналд Тръмп наруши общото предписание за оборване на резултатите от гласуването, което докара до завладяването на Капитолия от неговите последователи и откриването на доста наказателни каузи, то този път наподобява никой не е подготвен за фрапантни ограничения. Най-шумните каузи, при които има подозрения по отношение на достоверността на изборните резултати, евентуално ще бъдат обжалвани в съда.

В допълнение към този проблем, изборите демонстрираха неналичието на единение измежду републиканците, което може да се окаже мъчно за тях да работят в Конгреса и да консолидират напъните си с изпълнителната власт в районите, следени от партийните им членове.

Най-ярката демонстрация на тази вътрешна кавга е много острото изявление на някогашния президент Доналд Тръмп против губернатора на Флорида. Рон ДеСантис завоюва безапелационна победа на изборите за губернатор, само че Тръмп освен го разказа като „ средностатистически републиканец “, само че в действителност го обиди (наричайки го Рон Де Санктимониус) и го дефинира като марионетка, която консерваторите от властта употребяват против него и цялото MAGA ( придвижването " Да създадем Америка още веднъж велика " ) придвижване.

В същото време някогашният президент изясни успеха си с обстоятелството, че точно той го поддържа в междинните първоначални избори през 2018 година, потвърждавайки, че губернаторът би се провалил политически без неговата поддръжка [ix].

Това демонстрира опцията за по-нататъшна поляризация на обществото и фрагментация на партиите (демократите също имат разнообразни фракции и се разграничават във възгледите си по редица въпроси). След като Джо Байдън удостовери желанието си да се кандидатира за преизбиране през 2024 година, в този момент зависи от републиканците да отвърнат. Въпреки че демократите към момента имат задоволително време да изберат друга фигура и да я признаят за едноличен водач в партийните фракции.

[i] https://www.foxnews.com/elections

[ii] https://www.pewresearch.org/fact-tank/2022/11/02/as-the-2022-campaign-draws-to-a-close-heres-how-federal-state-and-local -

[iii] https://www.msn.com/en-us/news/politics/elon-musk-tells-twitter-followers-to-vote-for-a-republican-congress/ar-AA13PNNz

[iv] https://edition.cnn.com/interactive/2022/politics/exit-polls-2022-midterm-2018-shift/

[v] https://katehon.com/ru/article/kongress-ssha-i-religiya

[vi] https://www.breitbart.com/middle-east/2022/11/10/poll-jewish-american-vote-for-republicans-at-highest-rate-in-decades/

[vii] https://www.youtube.com/watch?v=PGLOyxM-Qn

[viii] https://www.paulcraigroberts.org/2022/11/09/another-stolen-election/

[ix] https://www.breitbart.com/politics/2022/11/10/trump-accuses-ron-desantis-of-disloyalty-in-sharp-rebuke/

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР