Изминалата 2017 г. е поставила печален рекорд по отношение на

...
Изминалата 2017 г. е поставила печален рекорд по отношение на
Коментари Харесай

Умира ли България? Рекордно ниска раждаемост през 2017 г.

Изминалата 2017 година е сложила скръбен връх във връзка с раждаемостта, демонстрират регистрите на здравното министерство. Докъде ще ни докара тази стряскаща наклонност и има ли метод да се оправим с тази демографска злополука?
По думите на ръководителя на Политическа партия "Възраждане " Костадин Костадинов това е най-ниската раждаемост от 1878 година, изобщо откогато съществува Третата българска страна.
"Истината е, че България умира. Всяка година стартира с новината за рекордно ниска раждаемост, само че очевидно никой не обръща внимание. Догодина несъмнено ще паднем и под сегашната граница ", безапелационен бе Костадинов в студиото на "България заран ".
Според него ниската раждаемост е реалност, тъй като България има "най-дивашката и антиобразователна политика " сега поради така наречен делегирани бюджети към учебните заведения.
"Тези делегирани бюджети са трансформирали учебните заведения в едни търговски сдружения. Колкото повече деца има в обещано школо, толкоз повече пари се вливат. Ако обаче учениците паднат под 50, то тогава страната закрива учебното заведение. Тази година българското държавно управление е закрило 82 образователни заведения и тъкмо толкоз села са оставени без бъдеще ", означи политикът.
Анализаторът Михаил Константинов посочи, че картината е още по-страшна, тъй като огромна част от тези 55 хиляди новородени през 2017 година са от фамилии, където образованието не е на респект, а българският език не е роден.
"Направили сме прекомерно доста неточности през годините. Държавата заплаща на дете да върви да се образова, само че вместо това, родителите му го пращат да проси, тъй като е по-изгодно. Другият фактор за ниската раждаемост е, че доста хора напущат страната. Ако част от българите решат да не заминат за чужбина и останат - то има късмет за България ", сподели още анализаторът пред Bulgaria ON AIR.
Константинов счита, че казусът може да е обвързван даже с тайната доктрина, че някой не желае на територията на България да се раждат повече деца, тъй като "е хвърлил око на страната ни ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР