Изминаха почти три десетилетия, откакто къщата на Кърт Кобейн в

...
Изминаха почти три десетилетия, откакто къщата на Кърт Кобейн в
Коментари Харесай

Какво стана с къщата, в която се самоуби Кърт Кобейн

Изминаха съвсем три десетилетия, откогато къщата на Кърт Кобейн в Сиатъл се трансформира в място на една от най-трагичните подиуми в историята на музиката. На 8 април 1994 година фронтменът на Nirvana е открит мъртъв откакто се е самоубил в оранжерията си – покруса, която оставя зейнала дупка в сърцата на почитателите на рока на всички места.

Къщата е на Кобейн единствено от три месеца, преди електротехник да откри тялото му. След като бяга от рехабилитацията си и купува гилзи за пушкa, музикантът тихомълком се връща у тях, без никой да знае. Приятели, родственици и полиция го търсят с дни преди непознатият да го откри мъртъв.

Въпреки че бележката му поддържа формалната причина за гибелта, мнозина към момента имат въпроси и спекулират, че той може в действителност да е бил погубен. Но каквито и да са мненията, нещастието си остава покруса. И до ден сегашен почитателите вършат поклонения и показват скръбта си в парк покрай сгушеното в дървета място.

Всъщност, от този момент къщата на Кърт Кобейн е купувана и реновирана няколко пъти.

 KurtCobainHouse

Последният дом на Кърт и място на трагичната му гибел

Семейство Кобейн намира своя хубав нов дом в богатия Дени Блейн в Сиатъл през януари 1994 година, съгласно The ​​New York Post. Имотът с повърхност от 650 квадратни метра на бул. Лейк Уашингтън 171 се намира върху съвсем един акър земя и включва криволичеща алея, водеща до път на върха на рид с аспект към езерото Вашингтон.

Къщата е издигната през 1902 година и има четири спални, пет бани и оранжерия, сгушена на върха на гараж за две коли. Тя коства на Кобейн 1,48 милиона $ и е заобиколен от буйна зеленина. В съседство е парк Вирета, който от този момент се трансформира в негов всекидневен мемориален обект.

Домът на фамилията е всичко, което те желаят: необятен, далечен и спокоен. Но трагично им служи единствено три месеца, преди да стане сцена на самоубийството на музиканта, защото битката на Кобейн със славата и злоупотребата на опиати нараства до небесата. Турнето на третия албум на Nirvana In Utero започва своя европейски стадий през февруари.

Преди концерта в Мюнхен на 1 март Кърт и брачната половинка му се скарват по телефона, след което той споделя на подгряващата група, че възнамерява да се разведе с Лав, както и да напусне Nirvana вечно. Кобейн приключва шоуто в границите на един час и принуждава групата да вземе 10-дневна отмора. След това лети за Рим, с цел да се срещне със фамилията си, само че предозира с Рохипнол на 4 март.

В бележката, оставена от Кобейн от този опит за самоубийство се показва, че той „ по-скоро ще почине, в сравнение с да премине през още един бракоразвод “, базирайки се и на оня от детството си. В последна сметка се завърна в Сиатъл, където брачната половинка му, роднините и сътрудниците му групово се пробват на 25 март да го накарат да постъпи в клиника – което обаче единствено го подтиква да напусне и да остане при свои познати наркодилъри.

Докато в последна сметка лети за Калифорния, с цел да влезе в Центъра за възобновяване от зависимости Exodus, той моли и приятеля си Дилън Карлсън да му купи пушка 20 диаметър. Оставя я вкъщи и тогава лети за Лос Анджелис, само че бяга от оборудването на 1 април – и прекарва една последната седмица в дома си самичък.

Втората записка

Електротехник откри тялото на Кобейн в къщата в оранжерия над гаража. Според отчета на правосъдния доктор, гибелта е породена от самоубийство с изстрел. Докато пушката, патроните и новата записка покрай тялото му допускат същото, в публичното пространство се появяват редица теории, че е бил погубен.

Кортни Лав унищожава гаража и оранжерията, след което продава къщата за 2,9 милиона $ през 1997 година на предприемача от Сиатъл Юянг Уолтър младши. Лав се връща в Лос Анджелис и там се пробва да се оправи с следствията от гибелта на брачна половинка си. Докато някои почитатели на Nirvana се отнасят към нея като към скърбяща вдовица, други я подозират в ликвидиране.

Къщата на Кърт Кобейн е реновирана за първи път през 1999 година, съгласно Curiosity. Вече 65-годишният, Уолтър и фамилията му живеят в дома 23 години, преди да го разгласят за 7,5 милиона $ през 2019 година Окончателният ремонт завършва през юли 2021 година и в дома в този момент има винарска маза, гардероб и подови настилки от твърда дървесина във всяка стая.

В последна сметка е продадена за $7,050,000 на 24 август 2020 година Това, което в миналото е било частният дом на обичана рокзвезда и и сцена на неговото злокобно самоубийство, в този момент е благополучен нов дом на неизвестен покупател, който я купува от компанията CSK Washington Investments.

Що се отнася до дома от детството на Кобейн в Абърдийн, къщата с повърхност от 140 квадратни метра е добавена към регистъра на Държавния департамент по археология и запазване на историческото завещание на Вашингтон през юни 2021 година Междувременно някогашният му парцел в Лос Анджелис е продаден за неразкрита цена на неизвестен покупател същия месец.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР