Изминаха едва няколко дни от успешното изстрелване на кораба “Союз

...
Изминаха едва няколко дни от успешното изстрелване на кораба “Союз
Коментари Харесай

Новоизстреляните астронавти Дрю Фойстел и Рики Арнолд се готвят за първото си излизане в открития космос този четвъртък

Изминаха едвам няколко дни от сполучливото изстрелване на кораба “Союз МС-08 ” [1], само че астронавтите Дрю Фойстел и Рики Арнолд към този момент се готвят за първата си сериозна работа като нови членове на екипажа на “Международната галактическа станция ”. Вчера двамата приготвиха скафандрите и оборудването за първото си излизане в открития космос.

То ще бъде извършено на следващия ден. Очаква се Фойстел и Арнолд да работят от външната страна на станцията в продължение на шест часа и половина. Предстои апаратура на нови информационни антени на модула “Транкуилити ”, както и замяна на камери, намиращи на гредата “Порт 1 ”.

Първоначално “космическата разходка ” беше планувана за месец май, само че ненадейно бе изместена за март. В космонавтиката подраняването е извънредно рядко събитие – нормално когато пиша за промени в графика, то най-често е обвързвано с отлагания. В случая с “Международната галактическа станция ” обаче от време на време се случват и подранявания – най-много когато се окаже, че астронавтите не са толкоз заети с научна активност или обслужването на новопристигнали галактически кораби.

Такъв е интервалът в този момент – неотдавна корабът “Союз МС-08 ” се скачи със станцията, а има още малко време до изстрелването на идващия транспортен съд – това ще е американският “Драгън ”.

“Драгън ” ще лети при започване на април с ракета “Фолкън 9 ”, може би още идващия понеделник, и в случай че всичко мине наред, корабът ще бъде захванат с роботизираната ръка “Канадарм 2 ” от астронавтите Скот Тингъл и Норишиге Канаи. 

Инфо: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР