Изминаха 30 години, откакто моделът Opel Astra пое водещата роля в

...
Изминаха 30 години, откакто моделът Opel Astra
пое водещата роля в
Коментари Харесай

Бестселърът на Opel - Astra, има юбилей!

Изминаха 30 години, откогато моделът Opel Astra пое водещата роля в моделната гама на Рюселсхайм. Не единствено, че името бе признато и от английския „ брат “ Vauxhall, само че Astra също успя да се означи с разнообразни нови системи за сигурност, като обтегачи на коланите за предните седалки да вземем за пример. Около 4,13 милиона Astra F слязоха от поточната линия от 1991 до 1997 година Това я направи най-продаваният модел на Opel и до днес.

Повторението на триумфа на този топ продаван модел беше истинско предизвикателство за Opel през 1997 година Ето защо разработчиците напуснаха познатата си територия, когато планираха следващото потомство на Astra и потърсиха напълно ново ентусиазъм. Филмът "Джурасик парк ", който междувременно се трансформира в паметен филм, се оказа в огромна помощ на дизайнерите.

Astra G нямаше нищо общо с динозаврите сам по себе си - по-скоро екипът използва компютърно стратегия за планиране, наречена ALIAS, която в началото беше разработена за компютърно-анимационни филми като холивудския блокбастър. С помощта на софтуера дизайнерите успяха да основат новия модел във виртуален, триизмерен компютърен свят.

За да се избегне комплициране с числото "1 ", за четвъртото потомство на Astra не бе употребявано съкращението "I ", а веднага "J ". Новата технология също направи огромен скок напред - през 2009 година Astra J за първи път придвижи от междинния клас в компактния сегмент за клиентите си много от най-съвременните технологии от успешния флагман Opel Insignia.

Astra K продължи традицията да прави иновациите при колите налични за всички. Най-добрият образец е нейната новаторска светлинна технология, която преди беше непокътната единствено за превозни средства от първокласния и премиум пазарни сегменти. „ Европейският автомобил на годината 2016 “ е първият модел, който използва адаптивните LED матрични фарове Intelli-Lux в компактния клас.

С новото, към този момент шесто потомство Astra, производителят отваря идната глава в историята на звездния модел тъкмо 30 години след първата Opel Astra. За първи път модел от стилен клас се предлага и като електрифициран хибрид с добавка в две равнища на продуктивност. От Opel не са забравили и версиите с високоефективни бензинови и дизелови мотори в гамата на новото потомство.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР