Измина втората ми работна седмица в кметството и е време

...
Измина втората ми работна седмица в кметството и е време
Коментари Харесай

120 000 лева санкции за непочистени улици и спирки на столичния градски транспорт

Измина втората ми работна седмица в кметството и е време за новия доклад пред вас. Последните дни от нея бяха изпълнени с провокации поради изобилните снеговалежи, декларира във фейсбук кметът на София Васил Терзиев. Продължаваме да работим в някои елементи на града и вършим всичко допустимо, с цел да осигурим безвредното и умерено напредване на жителите в столицата.

На 21 ноември се срещнах с кметовете на всички 24 региона в Столичната община. Това беше първата от постоянните ни срещи, на която обсъдихме целите в регионите, по какъв начин да подобрим структурата на районните администрации и работата със Столичния инспекторат. Не пропуснахме и една от изключително значимите за всички нас тематики - децентрализацията. Кметовете на регионите ме увериха, че ще работят при цялостна бистрота и ще осведомят за свършената работа ясно и намерено, акцентира Терзиев.

Ден по-късно участвах в срещата на новоизбраните кметове с изпълнителната власт и бизнеса, на която още веднъж сложих тематиката за децентрализацията в границите на София. Нашата администрация към този момент стартира деен разговор с страната. Както знаете, още в първите дни на моя мандат се срещнах с министър-председателя и с министъра на финансите, с които обсъдихме бюджета и значимите тематики за София – като децентрализацията, промяната в „ Топлофикация “ и другите съществени цели на нашия екип.

В четвъртък публикувахме за публично разискване План-сметката за чистотата на София. За първи път предоставихме на жителите освен главния документ, само че и всички прилежащи към него контракти и съпътстващи документи. Нашата цел е цялостната бистрота и опцията за осведомени оферти от жителите. Призовавам всички да вземат участие с оферти за промени и усъвършенствания. С моя екип имахме тъкмо седмица да прегледаме план-сметката, да създадем разбор и промени във към този момент направения от предходното управление на общината вид. Публикуваният документ повдигна доста въпроси към метода на ръководство на процеса по чистотата на града. Ние към този момент имаме доста въпроси, които ще обявим в идващите дни, добавя кметът на София.

Той е провел работна среща с новия шеф на Столичния инспекторат Николай Недялков. Обсъдихме хрумвания за промяна на инспектората и по какъв начин може да го създадем по-работещ и ефикасен. Ще предложим и действия на Инспектората, които могат да се децентрализират и да бъдат под контрола на районните кметове.

През миналите дни екипът ми извърши първичен разбор на активността на " Столичното дружество за отнасяне на отпадъците ” (СПТО). Нещата там са безобразни. Заводът не работи пълноценно и не е стопанисван съзнателно. Проверката ми сподели несъвместими с положителните управнически способи практики. Ето за какво се разделихме с досегашния шеф на СПТО. Разпоредих да бъде изработен финансов и механически одит на активността на общинското дружество, с цел да се откри дали общественият запас е ръководен оптимално транспарантно и дейно. Резултатите ще оповестим обществено, даде обещание столичният кмет.

От петък до през днешния ден не преставам да съм в непрекъсната връзка с спешния щаб поради изобилния снеговалеж. Мобилизирах всички екипи от общинските предприятия, Столичния инспекторат, Дирекция “Аварийна помощ и предварителна защита ”, пожарната, районните кметове и доброволци. Те работиха повече от 48 часа без спиране, с цел да се върне градът към естествения си темп. Само в първия ден обработихме над 360 сигнала за паднали дървета и клони.

Екипите почистиха главните пътни артерии в града, само че работата в кварталните улици не престава и сега. Над 15 души получиха заслон и протекция в Центъра за краткотрайно настаняване на Столичната община.

За страдание имаше и незадоволително дейна реакция на избрани компании. За некачествено разчистване през двата дни са наложени наказания за към 120 000 лв.. Те са за непочистени улици и спирки на градския превоз.

Благодаря на всеки един от екипите на общината и на жителите, които отговорно разчистиха тротоарите пред постройките, в които живеят и работят. Тази седмица ще проучваме работата на всички служби и компании в тази спешна обстановка. Където установим пропуски, ще наложим наказания. Пълната информация за ситуацията в София обновяваме ежедневно в уеб страницата на Столичната община, декларира още Терзиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР