Измина по-малко от седмица, откакто в Хаити беше учреден преходният

...
Измина по-малко от седмица, откакто в Хаити беше учреден преходният
Коментари Харесай

Сигурност, храна и работни места: Какви са исканията пред новата власт в Хаити

Измина по-малко от седмица, откогато в Хаити беше основан преходният президентски съвет, а описът с претенции към новите водачи на карибската страна бързо нараства. Хаитяните желаят сигурност, храна, работни места – и то незабавно. Членовете на съвета, натоварени със задачата да обезпечат политическа непоклатимост в страната, са подложени на голям напън да реализират бързи резултати, макар дълбоката рецесия, която продължава от години. Приоритет е обезпечаването на по-голяма сигурност. Само от януари до март са били убити или ранени повече от 2500 души, а до момента през тази година над 90 хиляди са напуснали столицата Порт-о-Пренс в изискванията на непрекъснато принуждение от страна на банди.
Първото нещо, което би трябвало да направи президентският съвет, е да прегледа казуса със сигурността. Несигурността направи тази страна нежизнеспособна. Ние полудяваме, бягайки на всички места и нямайки къде да отидем. След сигурността би трябвало да решат казуса с глада, хората живеят в бедност.
Джоузеф Фердинанд, водач на такси

Банди изгориха полицейски сектори, откриха огън по основното интернационално летище, което е затворено от началото на март, и щурмуваха двата най-големи пандиза в страната, освобождавайки над 4000 пандизчии. Деветчленният съвет призна провокациите, пред които е изправен, откакто постави клетва тази седмица в Националния замък. Не е ясно обаче по какъв начин тъкмо съветът възнамерява да се оправи с сложните задания и не е оповестена обществено тактика за потушаване на насилието от страна на бандите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР