Измина още една седмица на оспорвани битки и първокласен тенис,

...
Измина още една седмица на оспорвани битки и първокласен тенис,
Коментари Харесай

АТР ранглиста: Джокович запазва лидерството си; Алкарас на крачка от топ 10

Измина още една седмица на оспорвани борби и първокачествен тенис, които ни предложи тазгодишното издание на Мастърса в Маями, и в този момент още веднъж е време за обновяването на международната класация, която през днешния ден търпи съществени промени. Върхът продължава да бъде окупиран от Новак Джокович, който стартира своята 364-а седмица като водач в класацията на АТР, компактно следван от Даниил Медведев, намиращ се единствено на 10 точки от челната позиция. Топ 3 се добавя от Александър Зверев, който се завръща на третото място, измествайки Рафаел Надал.

Забележителен напредък в ранглистата отбелязва първенецът от миналата седмица Карлос Алкарас, който се изкачва с 5 позиции до №11, приближавайки се единствено на 29 точки от топ 10. Финалистът Каспър Рууд също продължава възхода си в подреждането и от през днешния ден към този момент заема седмата позиция за сметка на Андрей Рубльов.

Хуберт Хуркач е огромният губещ тази седмица, защото не съумя да отбрани миналогодишния си трофей от Miami Open и регресира с 4 места, свличайки се до №14. Неговото място измежду първите 10 пък бива заето от Камерън Нори, за който това е върхово класиране в кариерата.

Най-сериозно нанагорнище през днешния ден бележи Франсиско Серундоло, който сътвори същински възторг в Маями и доближи до полуфиналите, макар че преди този момент нямаше нито една победа на твърди кортове. Това му носи нови 350 точки в актива и напредък с цели 52 места до 51-вата позиция. Благодарение на отличните си изяви през последните седмици Ник Кирьос се завръща измежду първата стотица на международната ранглиста и към този момент заема 95-ото място.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР