Измина известно време от последната пандемия и мнозина все по-често

...
Измина известно време от последната пандемия и мнозина все по-често
Коментари Харесай

Китайският създател на ваксината против коронавирус паднал от покрив на институт

Измина известно време от последната пандемия и мнозина все по-често се пробват да схванат произхода на въпросния вирус и аномалията да стартира да се предава от животни върху хора. Има редица забавни теории по тематиката, които включваха потреблението на био лаборатории, най-различни други провалени опити, атентат и даже скрит план на международния ред.

За страдание е несъмнено, че в идващите 50 години ще е съвсем невероятно да разберем какво в действителност се е случило. Ако пандемията се е родила от лаборатория, както показват персони като някогашния американски президент на Съединени американски щати – Доналд Тръмп, то ще трябват съществени и безусловни доказателства, с които да се поддържа въпросната доктрина.

Тъй като подозираме, че сходни разкрития, даже и да ги има, най-вероятно ще бъдат добре прикрити или ще останат секретни най-малко 50 години (такъв е законът в САЩ), може би става въпрос за още една интрига или за истина, която би трябвало да се скрие под килима. Преди да продължим, посочваме, че това е следващата доктрина, която идва от някогашната администрация на Тръмп, същата беше неведнъж подложена на критика и осъждана за разпространение на подправена информация. Изборът дали да се доверите на нея или не, остава единствено и само за вас, само че ето какво споделя доктор Робърт Кадлец, който е бил един от формалните епидемиолози по време на пандемията.

Той продължава да твърди, че вирусът най-вероятно е съумял да напусне лабораторията в Ухан, с помощта на китайския боен академик Жоу Юсен, който по това време се е занимавал с доста рискови опити, включващи животни. Д-р Юсен е работил върху основаването на SARS ваксина, само че не е известно дали е била за хора или за животни. Бил е зает през лятото и есента на 2019 година През февруари 2020 година доктор Юсен съумява да патентова специфична covid ваксина, до момента в който мнозина подозират, че е работил върху нея от месеци.

Само 3 месеца след подаването на патент, ученият умира мистериозно, откакто пада от покрива на института. Д-р Кадлец има вяра, че тъкмо при проучванията на Жоу е имало случай и вирусът е напуснал лабораторията, коствайки една световна пандемия. Емблематичният жанр на рухване през прозореца, рухване от покрива или задушване с газ, стартира да се вижда все по-често в Руската федерация. Нека не забравяме, че даже съветският откривател на ковид имунизацията беше открит мъртъв в дома си, а повода за неговата гибел е несполучлив опит за грабеж.

Д-р Кадлец също не може да потвърди теорията си, просто няма задоволително доказателства, само че се изненадва за късото време и бързата методика на китайските откриватели. Жао патентова своята ваксина на 24 февруари 2020 година – единствено месец след затварянето на Ухан. Научният свят е безапелационен, че това време е прекомерно малко за основаването на ваксина, освен това с толкоз малко време за разглеждане на статистика и отклонения на самото заболяване. Това значи, че Китай са работели най-малко няколко месеца, с цел да имат вярната посока или най-малко визия за действието на ковид и неговото попречване.

Кадлец работи в американската стратегия за основаване на ваксина, като на екипът му са нужни към 9 месеца за откриването на отговор. Републиканците не стопират да имат вяра, че ковид е необикновен опит, който излиза отвън надзор. През последните месеци от пандемията се раждаха всевъзможни версии и теории, само че постоянно оставаха в мистиката. Тази версия се струваше много странна на мнозина, само че в следствие стана ясно, че даже ФБР преглежда сходен сюжет, въпреки и да е мъчно за една американска организация да проверява каквото и да било на територията на Китай. По мнението на Кадлец, лабораторията е имала две приключвания на болестта – първото се е случило през 2019 година по време на опит на Юсен, само че е било овладяно на време, до момента в който втората е коствала световната пандемия на човечеството.

Докладите от работата на въпросния боен професор показват, че опитите с ваксина са почнали през есента на 2019 година и тъкмо тогава стартира и повишението на случаите в Ухан. Кадлец е човек, който няколко пъти е напомнял на Съединени американски щати, че финансирането на рискови интервенции и проучвания ще докара до повторна пандемия. Американският академик няколко пъти показва, че Съединени американски щати изпраща средства посредством разнообразни грантове до лаборатории за финансиране на избрани проучвания. Едно от тях е точно към лабораторията в Ухан, а притокът на средства може да се наблюдава от 2014 до 2020 година

Кадлец отхвърля да одобри мнението на доктор Антъни Фаучи, който дефинира въпросната пандемия като разумна стъпка и разследване на неприятна хигиена, само че не и като провален лабораторен опит. Кадлец счита, че това е била разумна стъпка, защото сътрудника му е трябвало да смъкна напрежението и погледите към Китай. Търсенето на истината продължава и за републиканците е значимо да се посочат обстоятелствата, без значение какви са.

Проблемът е, че в случай че Съединени американски щати, а и освен, не престават да финансират сходни опити, то възможностите за последваща пандемия не могат да се считат за дребни, а за изцяло вероятни и тъкмо толкоз рискови. Изследването на рискови патогени не е процедура от през днешния ден. Парите могат да купят всичко, в това число и това. Кадлец декларира пред американски ефир, че теорията за прескачането на един вирус от животно на човек, се приема съвсем незабавно, само че всеки с друго мнение се е трансформирал в конспиратор.

Други учени като доктор Кристиян Андерсън – датски академик и постепенен биолог, показват, че сходна аномалния може да се случи, на възможностите да стане с толкоз резистентен и уязвим вирус, на практика клонят към нула. Той продължава да е на мнение, че става въпрос за лабораторен случай. Д-р Андрю Рамбаут – биолог от университета в Единбург – също е на мнение, че вирусът е бил пуснат свободно, без значение дали става въпрос за неточност или съзнателно. Д-р Андерсън първи разяснява случилото се и декларира, че до момента в който мнозина ще отхвърлят мнението на Кадлец, изключително откакто е намесен в политиката.

Робърт Кадлец

Андерсън отхвърля да изкаже мнението си пред аудитория, защото през 2020 година има доста сериозна цензура на учените, само че от Slack известия, които разменя с сътрудниците си, декларира, че теорията за лабораторна неточност не е толкоз неуместна, а доста разумна.

На 17 март 2020 година Андерсън и негов сътрудник доктор Робърт Гари – почитан микробиолог от университета в Тулан – са поканени на чуване.

Двамата би трябвало да приказват пред републиканската партия в Съединени американски щати и в сесия от няколко часа са били подложени на най-различни въпроси. Андерсън и Гари са желали по-сериозно следствие на лабораторията, защото забелязвали всевъзможни забрани да приказват в обществената среда. Да не забравяме, че въпросната лаборатория и пазара за морски блага в Ухан, се намира на към 10-12 километра.

Андерсън осъзнава, че може да уточни единствено теории, само че не може да си изясни едно – по какъв начин вирусът се заражда в Ухан, а не в селските региони на Китай, които се намират на няколкостотин километра от града. При опит да получи данни на местоположението на прилепа, който е проучен за първи път със болестта, ученият не получава отговор, а по-късно се показва, че животното е намерено в Юнан – допустимо най-далечната точка от Ухан.

Неговото съмнение се крие във обстоятелството, че прилепите постоянно са носели със себе си ковид, при тях има най-малко няколко, само че въпросният вариант не е проучен в града или в района към града. Въпросното село се намира на повече от 1500 километра от града. Няколко дни след конференцията, Андерсън продължава да счита, че може да се приказва за лабораторна неточност, само че по-късно отхвърля да одобри, че вирусът е основан като биологично оръжие.

В следствие стопира да разяснява и да приказва по тази тематика. Как тъкмо се е появил този вирус и какви са опциите, това най-вероятно ще разберем след доста години, в случай че въобще тематиката се върне назад в пространството и продължи да е настояща.  Нека не забравяме, че има още един вирус, за който се твърди, че е изкуствено пуснат – ХИВ. Разбира се, за него също има две версии – едната е, че е минал от маймуна на човек и още веднъж идва втората, че е съзнателно пуснат.

Скалата на сходни теории става изключително рискова и още веднъж подсещаме, че това е мнение на съпротива, която неведнъж се е потвърдила като пропагандатор на подправени вести или комфортни теории за времето си. В какво тъкмо може да има вяра един човек, явно е негова независимост, до момента в който не се появят рационални обстоятелства.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР