Измина една седмица от началото на войната в Украйна, която,

...
Измина една седмица от началото на войната в Украйна, която,
Коментари Харесай

Подкаст: Зависимостта на България от руския газ и петрол/Чии интереси защитава БСП

Измина една седмица от началото на войната в Украйна, която, въпреки да наподобява, че не върви по този начин, както Путин очакваше, е към момента в начален стадий. Голяма част от хората обаче въобще не имаха вяра, че война ще има. Въпреки че през миналия месец Съединени американски щати неведнъж предупреждаваше за желанията на Путин, европейските водачи също до последно се надяваха, че до нахлуване няма да се стигне и дипломацията ще надделее. Когато войната стана факт обаче Европа сподели, че може бързо да се сплоти и да наложи тежки наказания на Русия, нещо което и самият Путин евентуално не е вярвал.

В тазседмичния епизод на " Гласът на Капитал " покриваме няколко аспекта на войната. Говорим с публицистите Калина Горанова, която отразява протичащото се в секторите горива и превоз, Ивайло Станев, редактор " Енергетика " и Деян Димитров, политически кореспондент с фокус партията Българска социалистическа партия, за това гледаха ли прекомерно наивно водачите на Европа и популацията на опцията за възможни безредици на континента в XXI век.

Във втората част от диалога се фокусираме върху някои последици от войната за България, при цялата взаимозависимост на страната ни от съветски импорт и отговаряме на въпросите:

Какво ще стане в случай че доставките на газ от Русия за България спрат и по какъв начин ще се отрази това на крайния консуматор? (след 12-а минута) Има ли задоволително гориво в страната и какви са запасите ни? (след 20-а минута) Ще продължи ли да се усилва цената на горивото?
Реклама
Още по тематиката може да прочетете в и.
Your browser does not support the audio element.
В третата част на епизода (след 26-а минута) ще чуете каква е позицията на Българска социалистическа партия за протичащото се в Украйна, чии ползи пази левицата и възнамерява ли нов политически план някогашният министър на защитата Стефан Янев.

Повече може да прочете.

" Гласът на " Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.
Реклама
Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР