Измененията в Конституцията са противоконституционни, а измененията в закона за

...
Измененията в Конституцията са противоконституционни, а измененията в закона за
Коментари Харесай

Прокурори, съдии и следователи: След промените прокуратурата е в ъгъла на правораздаването

Измененията в Конституцията са противоконституционни, а промените в закона за правосъдната власт поставят прокуратурата в ъгъла на правораздаването. Това обявиха на обща среща съсловните организации на прокурори, съдии и следователи.

Според тях промените в Конституцията са нездравословни за всички хора, тъй като нарушават формата на държавно ръководство.

Според нея България е изправена на ръба освен на политическа, само че и на конституционна рецесия

А законът за правосъдната власт лишава част от правата на прокуратурата и това нарушава независимостта на правосъдната власт, допълниха още магистратите.

„ Реформата е на всички, тя не е единствено на някои обособени политически партии, на обособени хора, на обособени организации, които да я приватизират и да не чуват гласа на останалите “, разяснява Владимир Николов, ръководител на Асоциацията на прокурорите.

Според него са налице всички благоприятни условия да изпаднем в конституционна рецесия

„ Според нас неналичието на претекстове постоянно е съображение за анулация на един закон и това е извънредно тежък недостатък на този закон, който беше признат. Още повече, че когато става въпрос за подобен значим акт като Конституцията на България, която урежда цялата конструкция на управляващите и взаимоотношение сред тях “, съобщи Пенка Велинова, член на управителния съвет на Българската съдийска асоциация.

 Илияна Йотова: Досега не е имало такова посягане върху Конституцията България 2 мин. Илияна Йотова: Досега не е имало такова посягане върху Конституцията  Рашков: Галопирането при смяната на Конституцията носи отрицателни последствия с големи мащаби Лице в лице 2 мин. Рашков: Галопирането при смяната на Конституцията носи отрицателни последствия с големи мащаби  Илияна Йотова: Досега не е имало такова посягане върху Конституцията България 2 мин. Илияна Йотова: Досега не е имало такова посягане върху Конституцията  Рашков: Галопирането при смяната на Конституцията носи отрицателни последствия с големи мащаби Лице в лице 2 мин. Рашков: Галопирането при смяната на Конституцията носи отрицателни последствия с големи мащаби
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР