Измамници, действащи по позната, но ефективна схема с нови акции

...
Измамници, действащи по позната, но ефективна схема с нови акции
Коментари Харесай

Внимавайте! Завърнаха се измамниците с тенджерите, действат в голям град

Измамници, настоящи по позната, само че ефикасна скица с нови " акции " в страната. Става въпрос за измамата с " маркови " кухненски принадлежности, които чужденци оферират да закупите на " извънредна " цена.

Този път те работят в Русе, сигнализира четец на GlasNews, а основната им цел са пенсионери, които владеят съветски език. Като оферират кутия с принадлежности, за която желаят 400 евро, като сякаш " подарявали " други две кутии посуда от известната марка " Цептер ".

Мъжете се навъртали към магазин за съветска кухня и комерсиалния център в дунавския град.

" Разиграват подарък " Цептер " и още две кутии ножове и вилици, лъжици. Те искат  400 евро за едната кутия принадлежности за хранене, другото го подарявали ", споделя русенецът.

Гражданинът попаднал на активността им на 26 февруари. Мъжете  били облечени в костюми, били с дълги бради, като един от тях бил рускоговорящ. Възрастта им е към 30-35 години. Единият се показал за маджарин - даже извадил персонална карта, само че по думите на нашия четец приличали на румънци. Придвижвали се с тъмносив автомобил " Мерцедес ", който бил с директни номера.

Както GlasNews заяви предходната пролет в страната имаше същински взрив на тази лъжлива скица. Като единствено за няколко месеца се разбра за пострадали от Пловдив и Созопол, които " олекнаха " с към 5000 лв..  Тогава от самата компания " Цептер ", ментета на чиято продукция употребяват измамниците, разкриха детайлности за методиката на измамата.

Най-често прилаганата скица е да ви спрат на паркинг, в гараж, на светофара на улицата или пред търговски център и да ви предложат да закупите автентичен артикул на Zepter на преференциални като продуктите са в багажника на колата им и би трябвало незабавно да вземете решение да ги закупите, тъй като продавачите доста бързат да разпродадат останала им от ревю стока и по тази причина са склонни да създадат голяма отстъпка в цената.

Вижте повече за случаите, които ощетиха нашенци през миналата година:

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР