Измъчените от инфлацията купувачи намалиха ваканционните си разходи тази година

...
Измъчените от инфлацията купувачи намалиха ваканционните си разходи тази година
Коментари Харесай

Продажбите на дребно в САЩ се повишиха с 3,1% през този празничен сезон — рязък спад от 7,6% миналата година: доклад

Измъчените от инфлацията купувачи понижиха ваканционните си разноски тази година — отваряйки портфейлите си основно за „ огромни покупко-продажби “, съгласно специалисти от промишлеността и новоизлезли данни.

Продажбите на дребно в Съединени американски щати се покачиха единствено с 3,1% на годишна база сред 1 ноември и 24 декември — много по-малко от прогнозите на анализаторите от 3,7% и по-малко от половината от пика от 7,6%, регистриран предходната година, съгласно Mastercard.

Amazon и Walmart усилиха промоциите до ноември, с цел да привлекат търсещи преференциални купувачи, само че анализатори споделиха, че отстъпките не са били толкоз огромни, колкото миналата година, когато търговците на дребно бяха обременени с непотребни ресурси след пандемията.

Арун Сундарам, анализатор в CRFA Research, сподели, че доста купувачи са чакали Черния петък и Кибер понеделника, с цел да създадат празнични покупки и са приключили последния си спринт по време на Супер събота – последния ден за извършване на покупки преди Коледа.

„ Потребителите към момента харчат,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР