Излязоха резултатите от втория етап на класирането на кандидат-студентите в

...
Излязоха резултатите от втория етап на класирането на кандидат-студентите в
Коментари Харесай

Излезе второто класиране на кандидат-студентите в Софийския университет

Излязоха резултатите от втория стадий на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет " Св. Климент Охридски " за образователната 2022/2023 година, заяви висшето учебно заведение.

2922 новоприети студенти са се записали, а 1276 са удостоверили специалността, в която са класирани на първия стадий. За втория са признати още 984 студенти.

Потвърждаването или записването на класиралите се от втория стадий претенденти се прави от 13 до 15 юли 2022 година, в това число . Непотвърдилите от второто класиране претенденти губят правото си за присъединяване в третото класиране , което е дефинитивно.

Записването се прави в отдела " Студенти " на факултета, в който претендентите са признати. Всички нужни документи за записването би трябвало да бъдат попълнени авансово. Студентска брошура се купува в книжарниците на СУ в постройките на Ректората, във Факултета по науки за образованието и изкуствата, Факултета по математика и информатика, в Стопанския факултет и от щандовете на Университетското издателство с печатница " Св. Климент Охридски ".

Заплащането на семестриалните такси и на таксата за електронна студентска карта става само по банков пъ т с превод във всяка комерсиална банка по сметката на Софийския университет.

Третият стадий на класирането се прави на 19 юли 2022 година Срокът за записването е от 20 до 22 юли 2022 година, в това число. Резултатите от това класиране са дефинитивни.

9356 са претендентите, подали документи за банкет в най-старото висше учебно заведение в България.

На първо място измежду посочените от най-вече претенденти специалности е " Право " (редовна форма на обучение). На второ място е " Психология " . Третото място заема специалността " Софтуерно инженерство .

На идващите места претендентите са сложили специалностите: " Графичен дизайн ", " Предучилищна и начална учебна педагогика " (задочна форма на обучение), " Английска лингвистика ", " Международни връзки " (редовна форма на обучение), " Журналистика " (редовна форма на обучение), " Връзки с обществеността " (редовно обучение) и " Компютърни науки ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР