Изложението EIMA Agrimach, което започна вчера в кампуса на Университета

...
Изложението EIMA Agrimach, което започна вчера в кампуса на Университета
Коментари Харесай

Бум на продажбите на трактори в Индия


Изложението " EIMA Agrimach ", което стартира през вчерашния ден в кампуса на Университета за селскостопански науки в Бангалор и ще завърши на следващия ден следобяд, е главното изложбено събитие на Индийския субконтинент в региона на селскостопанската машинизация, оповестява Асоциацията на производителите на земеделска техника в Италия - " ФедерУнакома " (FederUnacoma), представена от Българска телеграфна агенция.

Събитието, проведено от Федерацията на индийските търговско-промишлени камари (FICCI) и " ФедерУнакома ", е промоционална и комерсиална платформа за поддръжка на пазара, който през последните години се очерта като най-големият в света във връзка с размерите на продажбите.

През 2009 година, когато се организира първото издание на ревюто, локалният пазар към този момент произвеждаше 340 000 трактора, с което се подреди измежду най-големите в света. През идващите години размерът на продажбите набъбна още повече.

Според данни, предоставени от асоциацията на страните производители на селскостопански машини " Агриеволюшън " (Agrievolution), и представени от " ФедерУнакома ", за 10-годишен интервал продажбите на субконтинента са се удвоили, като през през 2018 и 2019 година доближават надлежно 800 000 и 724 000 броя, а през 2021 година надвишават един милион. Нивото на продажби надалеч надминава регистрираното на всички съществени пазари в света: през същата година в Китай са осъществени 470 000 продажби, в Съединените щати  - 318 000, а в Европейския съюз - 180 000.

Анализатори на бранша на селскостопанска техника предизвестяват, че степента на машинизация на страната би трябвало да се прави оценка по продадените количества, само че и по качеството на добитите технологии. Индийското селско стопанство се стреми да усили производството на плодове и зеленчуци и профилирани култури, и да механизира всички съществени индустриални вериги, не на последно място - тази на биоенергията. Чрез употребата на боклуци от горското стопанство, странични артикули от агропромишлена преправка и тор от добитък, биоенергията може да генерира обилни количества сила, нужна за индустриалните действия и за ежедневните потребности на селските региони и общности. За всички тези потребности са нужни по-специализирани и ефикасни трактори, съоръжение и машини, което подсигурява по-нататъшно развиване на индийския пазар, показват от сектора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР