Изложбата Разгневени монолози, посветена на големия актьор Велко Кънев, беше

...
Изложбата Разгневени монолози, посветена на големия актьор Велко Кънев, беше
Коментари Харесай

Изложба Разгневени монолози отбелязва 70 години от рождението на Велко Кънев

Изложбата " Разгневени монолози ", отдадена на огромния артист Велко Кънев, беше открита в Градската градина. Поводът е 70-ата годишнина от рождението му. Експозицията се състои от 32 пана, показващи фотоси, документи и рецензии от театралната сцена и филмовата кариера на артиста. Организатори на събитието са Съюзът на артистите в България и Столичната община.

София

Лошото време не попречи на приятелите и сътрудниците на Велко Кънев да се съберат на формалното разкриване на изложбата и да си спомнят за него.
Емил Розов, публицист: " Запомнил съм Велко с тънкото му възприятие за комизъм, запомнил съм го и с това, че той в началото наподобява печален, само че след това като го опознаеш - е с тъничък комизъм и самоирония. Голям човек. Голям артист. " Христо Мутафчиев, ръководител на Съюза на артистите в България: " Велко беше човек, който предаваше силата си от разстояние с всички тези ядосани монолози и с тези ядосани свои мисли. " Адела Пеева, режисьор - " Съседката ": " Хората усещат освен положителния артист, само че и положителният човек и сензитивният човек и артист. "
Изложбата се концентрира върху работата на Велко Кънев в театъра, където е изиграл над 40 функции.
Дора Кънева: " Една негова колежка споделяше, че той толкоз се е сраснал в театъра, че да има по какъв начин да не излиза от тази постройка. "
Връх в театралната кариера на Велко Кънев е постановката " Великденско вино ", за която през 1994 година печели Аскеер за най-хубава мъжка роля.
Дора Кънева: " Аз съм доста признателна на Съюза на артистите и на Столична община за тая концепция да се означи 70-ата годишнина от рождението му. Надявам се тая галерия да подсети на хората какъв артист беше Велко. "
За осъществяване на изложбата материали са дали Съюзът на артистите, Народният спектакъл, Сатиричният спектакъл и режисьорите Адела Пеева и Людмил Тодоров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР