Изложбата „In transit – портрети от нюйоркското метро“ на Делян

...
Изложбата „In transit – портрети от нюйоркското метро“ на Делян
Коментари Харесай

Творби на фотограф oт Русе оживяват в галерия „Синтезис“

Изложбата „ In transit – портрети от нюйоркското метро “ на Делян Вълчев ще бъде открита на 21 юли

Освен Вълчев, на откриването в изложба „ Синтезис “ в София ще участва и фотографът Рафаело Казаков, оповестява.

Серията от фотоси „ In transit – портрети от нюйоркското метро “ е снимана в интервала от 2014 година до началото на пандемията. Авторът изследва отчуждението, което трайно се настанява в всекидневието на жителите на огромните градове и мегаполиси. Делян Вълчев насочва фотоапарата си към пасажерите, чиито минути в лабиринта на публичния транспорт са по едно и също време персонални и всеобщи.

„ Работата на документалния артист-фотограф е незабележим танц с незабележим сътрудник ‒ случайността. Движенията на този танц са комплицирани, само че дуетът е неминуем. Цикълът е приключен. Отделните му фотоси са фрагменти от незаснет филм с авторски сюжет, постановка и монтаж. Светлината, полусенките и безтегловността на човешките изражения от метрото търсят своя екран. Безсънието на града става на моменти материално, двуизмерно. С една дума ‒ фотографско “, разяснява Казаков във връзка изложбата на Вълчев.

Делян Вълчев е роден в Русе през 1984 година, а от 2000 година живее в Ню Йорк. Работи като графичен дизайнер на свободна процедура, откакто напуща кариерата си в областта на финансите. Следва курсове по снимка в Международния център за снимка в Ню Йорк, където по-късно става и асистент-преподавател.

Фокус на работата му е уличната и социално-документалната снимка. „ In transit “ e първата му независима галерия, която е показвана в Градската изложба във Варна през 2021 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР