Изложбата Дунавски перспективи на унгарския Център за съвременна фотография Роберт

...
Изложбата Дунавски перспективи на унгарския Център за съвременна фотография Роберт
Коментари Харесай

Фотоизложбата Дунавски перспективи откриват днес в Димитро...

Изложбата " Дунавски вероятности " на унгарския Център за модерна снимка " Роберт Капа " открива през днешния ден в Димитровград. Експозицията е подредена в Художествената изложба " Петко Чурчулиев ".

Извор за вдъхновението на създателите зад обектива е река Дунав - освен ландшафтът към водите й, а и хората, които живеят край нея и чието ежедневие е обвързвано с нея.

Фотографиите били селектирани от поредиците на фоторепортерите от " Pictorial Collective ". Всеки от членовете на тази група е пътувал до друг сектор на реката в друга страна, с цел да снима всекидневието на хората, които живеят там, да запечата непокътнатия, на пръв взор, пейзаж или градския, построения пейзаж, обграждащ реката като затворена сцена с лица, действия и гледки, разясняват създателите на плана.

В експозицията са включени фотоси на Дунав от разнообразни градове в Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Хърватия, Румъния и България. Изложбата е осъществена със съдействието на Унгарския културен институт у нас и посолството на страната.

Откриването през днешния ден е от 17 часа. Изложбата може да бъде обсъждана до 21 януари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР