Изложба “Сътворено от хартия представя български и френски автори в

...
Изложба “Сътворено от хартия представя български и френски автори в
Коментари Харесай

Община Ивайловград популяризира приоритетите на Българското председателство

Изложба “Сътворено от хартия ” показва български и френски създатели в Хасково и Страсбург

Денят на Обединена Европа – 9 май, е определен за събитията в Ивайловград, отдадени на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Постигнатото през миналите 11 години от участието ни в Европейски Съюз и смисъла на Председателството ще бъдат разисквани на кръгла маса.

На входа на Ивайловград ще бъдат сложени пилони и името на града с огромни букви. На три от пилоните ще са знамената на България, Европейски Съюз и Ивайловград. Останалите ще са с фотоколажи на локалните традиции, обичаи, исторически и културни забележителности, които са емблематични освен за общината, само че и имат национално значение. Голяма част от тези забележителности са реставрирани и

средства от

европейските

фондове

Ще бъде проведена акция измежду учениците в общината под наслов “Стани доброволец ”. Децата ще засадят дръвчета, шубраци и цветя.

На 30 април в община Харманли следва артпленер “Европа ” и всички искащи ще могат да нарисуват сюжети, свързани с Българското председателство и неговите цели. Рисунките ще бъдат изложени в Културния център в навечерието на 2 май - Деня на Харманли, а участниците ще получат осведомителни материали за Българското председателство. За тържествената сесия за празника на града ще има

концерт “Европа

в ноти ”,

където ще бъдат изпълнени типичен творби от европейски композитори. На всички ще бъдат подарени брошури “Община Харманли в Европейски Съюз " - информация за реализирани резултати и изгоди за общината от европейското участие.

В Страсбург, а преди този момент и в Хасково следва забавна галерия, обвързвана с европейските полезности. Експозицията е озаглавена “Сътворено от хартия ” и ще бъде показана в Страсбург на 24 май. Изложбата показва творби на френски и български модерни образни актьори, чиито творби са въодушевени от хартия.

“За всички е ясно какво значение има в нашата цивилизация хартията. Затова сме дали опция на модерни създатели да интерпретират тематиката по собствен метод. Финансирахме този план, тъй като считаме, че младите български създатели могат да бъдат показани на всички места по света ”, разяснява Светлин Стоев, който е един от уредниците на изложбата.

Предпремиерно тя гостува в изложба “Форум ” в Хасково и е част от културния календар на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР